2 Mayıs 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Şubat 2017, Salı 15:37

DAĞTEKKE'NİN ÖLÜSÜNÜ GÖMECEK MEZARLIĞI KALMADI

Torbalı’nın merkezindeki mezarlık krizi çözülemeden köylerde de mezarlık krizi boy gösterdi. İki yıl merkez mezarlıkların tamamen dolmasıyla definler köy mezarlıklarına defnedilmeye başlanmıştı. Dağtekke Mezarlığı’nın da defin kapasitesinin sonuna gelindi

Torbalı’nın merkezindeki mezarlık krizi çözülemeden köylerde de mezarlık krizi boy gösterdi. İki yıl merkez mezarlıkların tamamen dolmasıyla definler köy mezarlıklarına defnedilmeye başlanmıştı. Dağtekke Mezarlığı’nın da defin kapasitesinin sonuna gelindi. Dört tarafı ormanla çevrili olan Dağteke’ye yeni bir mezarlık yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat edilmiş ve Torbalı Orman İşletme Şenliği’nden mezarlık için yer gösterilmesi istenmişti. Fakat henüz sonuç alınamadı. Doğum ve ölüm oranının düşük olması sayesinde mezarlık içerisindeki tüm boş alanlara mezar kazılarak şimdilik idare ediliyor. Fakat yakında Dağtekke sakinleri cenazelerini gömecek yer bulamayacak.

KAYGI VERİYOR

Mezarlık sorunu, sorunları ile anılan Torbalı’nın öncelikli sorunları arasında geliyor. İlçe merkezinde boş yer kalmaması nedeniyle son ki yıldır definler köy mezarlarına gömülüyor. Ayrancılar’a yapılan yeni mezarlık ise Buca’dan yönlendirilen definler ile doluyor. Köy mezarları da birkaç yıl içinde dolacak. Mezarlık sorununun çözümü içinse henüz somu bir adım atılmadı. Nüfusu hızla artan Torbalı’nın ileride mezarlık sorunu nedeniyle yaşayacağı problemler kaygı veriyor.