19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Mayıs 2017, Cumartesi 08:37

ÇYDD ATATÜRK İÇİN SOKAĞA ÇIKTI

Torbalı halkı, Atatürk ve ailesine yapılan çirkin saldırıya karşı tek yürek oldu. Derin tarih programındaki aşağılık sözlere karşılık tepki göstermek isteyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, dün akşam Torbalı Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Torbalı halkı, Atatürk ve ailesine yapılan çirkin saldırıya karşı tek yürek oldu. Derin tarih programındaki aşağılık sözlere karşılık tepki göstermek isteyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, dün akşam Torbalı Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına bir çok dernek ve siyasi parti katılarak destek verdi. ÇYDD, ADD, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, DSP, CHP ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşen basın açıklaması sırasında sık sık Türkiye laiktir laik kalacak sloganları atıldı.

TARİHİMİZE SALDIRIYORLAR

Basın açıklamasını okuyan ÇYDD Torbalı Şube Başkanı İhsan Ergin, şu ifadelere yer verdi. “TVNet’te 7 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, ailesine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İNAN’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmuştur. Dünya tarihinde benzerine az rastlanan düzeyde insanlar vardır. Bunlardan bir tanesi, Türk milleti için önem arz eden değerli şahsiMustafa Kemal Atatürk'tür. "Savaş sonrası döneminin en yetenekli liderlerinden birisidir." (New York Times) "Atatürk çok büyük bir şahsiyet, çok büyük bir komutan, politik bir dehadır." (Excelsoir) Bütün dünyanın saygı duyduğu, düşmanlarının bile adından övgüyle bahsettiği, emperyalizme karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı, benzer sömürge ülkelere örnek olan şahsiyeti karalamanın, ona çamur atmanın kime ne faydası var acaba? “Bedelini 28 Şubatta ödedik.” deyip tarihimizin şanla dolu değerli insanlarına saldırmakla, tarihi değerlerimizi tüketmekle neyi amaçlıyorlar?

FETÖYÜ ÖVENLER ATATÜRK'E SALDIRIYOR

Açıklama, “Cumhuriyet değerlerinin her geçen gün biraz daha aşındırıldığı bugünlerde, Atatürk ve ailesini yıpratmayı, aşağılamayı alışkanlık haline getirenler aslında, Türk milletine hakaret etmektedirler. Bizler çağdaş, demokrat, Atatürk devrim ve ilkelerine bağlı bireyler olarak; bu tür mesnetsiz, çağdışı, gerici anlayışı reddediyor ve kınıyoruz. Özellikle geçmişte Fethullah Gülen’e övgüler yağdıranlar, kendilerini aklamanın çözümünü Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmakta mı görüyorlar acaba? Bizler Atatürk’ün ilkeleri ışığında, çağdaş uygarlığa ulaşmanın heyecanı ile çalışarak bu güzel vatanı sevgimizle güzelleştirmeye çalışan insanlarız. Geçmişimizin güzelliklerini geleceğe taşımak için tek vücuduz. Başka birilerini karalayarak, geçmişimizi küfrederek kendimize zarar vermenin ötesine geçemeyeceğimizi biliyoruz. Dün Hasan Mezarcı idi kara propagandacının adı, bugün ise başka bir Hasan… Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaştıkça çoğalıyor bir bir Hasanlar” şeklinde devam etti.

CAHİLLİK HAKİKATİ GÖRMEMEKTİR

İhsan ergin açıklamasını “Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, bu doğrultuda düşünüp çalışmayı görev edinmelidir. Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilime, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. “Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz bilimi, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek âlimler çıkabilir.” diyor Atatürk. Bizler Cumhuriyetin yetiştirdiği insanlar olarak büyük önderimizin, ailesinin ve miras bıraktığı değerlerin aşağılanmasını kabul etmiyoruz. 90 yıllık süreçte aydınlanmanın önüne engel olan bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Herkes şunu iyi bilmelidir ki: Bizler var olduğumuz sürece, iki Mustafa Kemal’den biri olan, Türk milletinin kalbinde her gün atmaya devam eden Mustafa Kemal, ilelebet yaşayacaktır” şeklinde bitirdi. HASAN DEMİR