27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Temmuz 2017, Cumartesi 08:44

ÇUVALLAMA

Bağımsız Kürt Devleti kurulsun mu,Kurulmasın mı diye kendi halkına referandum yapmaya karar veren Barzani,bu karara saygı duyulması gerektiğini ve herhangi bir müdahalede bulunacak olan olursa bunu savaş sebebi sayarız diye beyanatta bulundu.Irak'ın toprak bütünlüğü önemliymiş, parçalanmaması gerekiyormuş diye karşı çıkıyor bizim devletimiz. Sanki Irak'ın toprak bütünlüğü varmış,bağımsız bir devletmiş gibi.

Görünen köy kılavuz istemez,çok öncelerden belli değil mi idi? Sözüm ona bağımsız Kürt Devleti kurmak istediklerini hepimiz bilmiyor mu idik? Sonuç ne olacak bekleyip göreceğiz, büyük emperyalist abi ne derse o olacak sonuçta. Cehennem çukuru,ölüm kuyusu Suriye ile başımız hep dertte. Kılavuzumuz ne idi, nereden bulaştık(Almanya da Üç Milyon Türk yaşıyormuş) bizde de o kadar Suriyeli var, çık işin içinden çıkabilirsen.

Suriyeliler geriye döner ise iş gücü kaybımız olurmuş iş yerlerinde çalışan kalmaz iş yerleri kapanırmış. İlahi Bakan gerçekten ciddi mi idin bunları söylerken. Adalet yürüyüşü devletin yaptığı yollarda yapılmaz imiş, adalet mecliste aranırmış bunu da yeni öğrendik,çok cahil kalmışız çok.Mecliste hangi önergeyi kabul ettiniz şimdiye kadar diye sormazlar mı adama. Adalet yürüyüşünde aklı başında kimse yokmuş, Fetö ve Pkk ile birlikte yapılıyormuş, terör örgütlerinin işine yarıyormuş,kamu düzenine zarar veriyormuş gibi eleştiriler yapılıyor. En iyisi muhalefet neyi,nasıl yapacağını size sorsun siz ne der iseniz onu yapsın.

İktidar muhalefet hakkında kültürünüz bu mu gerçekten,sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Doğru, özel sektöre yollar,köprüler,alt geçitler yaptırdınız.Taahhüt ettiğiniz rakamlara ulaşamadığınız içinde geçiş ücretlerine fiyat ayarlaması çektiniz,yine de yetmeyen kısmını Devlet kaynaklarından ödüyorsunuz. Ondan sonra da biz yollar yapmasa idik siz nasıl yürü- yecek idiniz ha.

Hollanda'dan sonra Şimdi de Almanya ile sorunlar yaşıyoruz.Hoş sorun yaşamadığımız ülke kalmadı ya. Niye sürekli sorunlar yaşıyoruz? ABD,Rusya,Suriye,İsrail,İran,Irak,Mısır,Katar, Kıbrıs,Yunanistan say sayabildiğin kadar hepsi ile sorunluyuz, bir tek doğru biziz.Sürekli gerilim siyaseti ile nereye varacağız biz. Bizim kendi dertlerimiz var oysa.

SMA hastası olan çocuklarımız gibi.Vatandaş kendi arasında yardımlaşarak sağlık sorunlarını çözmeye çalışıyor,nereye kadar yapabilecekler bunu .SGK açıklama da bulunmuş,hastalığın belirli şartların da,belirli sayıda çocuğun ilacı karşılanacak imiş.Çok ayıp ettin yine sosyal Devlet.

En iyisi bizim emekli maaşlarımızdan kesinti yaparak bu çocuklarımızın derdine derman olalım diye öneri de bulunuyorum Devlet büyüklerine. Çocuklarımız ölmesin şeker de yiyebilsinler.