25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Temmuz 2017, Perşembe 09:27

ÇÖP YANGINI MAHALLEYİ YAKIYORDU

Çaybaşı Mahallesi’nin Fetrek Çayı kıyısına hurdacılar tarafından sürekli olarak hurda artığı ve çöp atılıyor. Vatandaşların tüm mücadelesine rağmen temizlenmeyen o çöpler, dün akşam saatlerinde çıkan yangın ile tutuştu.

Çaybaşı Mahallesi’nin Fetrek Çayı kıyısına hurdacılar tarafından sürekli olarak hurda artığı ve çöp atılıyor. Vatandaşların tüm mücadelesine rağmen temizlenmeyen o çöpler, dün akşam saatlerinde çıkan yangın ile tutuştu. Çöp yığınının alev almasının ardından çevredeki kuru otlarda tutuşunca tehlike büyüdü. Fetrek kenarında çıkan yangın, kuru otlar nedeniyle Çaybaşı 80. Yıl İlkokulu arkasındaki evlerin olduğu bölgeyi tehdit etti. Vatandaşlar, alevler evlerine ve tarlalarına gelmesin diye büyük çaba sarf etti. Olay yerine gelen Torbalı İtfaiyesi’nin müdahalesiyle alevler söndürüldü.

YA GELECEK SEFER NE OLACAK?

 Yangının çıktığı bölgede yaşayan Orhan Bellik, yaşanılan korku dolu anları anlattı. Çöp yığınından dolayı bir kez daha tepki gösteren Bellik, yetkilileri göreve çağırarak, “Önüne gelen buraya çöp atıyor. Çöplük gibi oldu. Belediyenin burayı temizlemesi gerekiyordu. Dün tinercinin biri gelmiş çöp yığınını ateşe vermiş. Kuru otlar yanınca alevler evlerimize ulaşacak diye çok korktuk. Çok şükür bu kez ucuz atlattık ama gelecek sefer ne olacak?” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR