28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Mart 2017, Çarşamba 16:29

ÇOCUKLARA TRAFİK DERSİ VERİLECEK

Ege 5 Özel Sürücü Kursu, ilkokul öğrencilerine trafik dersi veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Trafik Bilincinin Kazandırılması Eğitimi Protokolü imzalandı.

Ege 5 Özel Sürücü Kursu, ilkokul öğrencilerine trafik dersi veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Trafik Bilincinin Kazandırılması Eğitimi Protokolü imzalandı. İmzalanan protokol gereği Torbalı’da okuyan tüm anaokulu ve ilkokulu öğrencilerine trafik eğitimleri verecek. İlçemizde eğitimleri Bahçivan Grup bünyesindeki Ege 5 Özel Sürücü Kursu üstlendi. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yapılan çalışmaların ilki bugün Cengiz Topel İlkokulu’nda gerçekleşti. Ege 5 Sürücü Kursları usta öğreticilerinden Murat Can, Dilek Arıkan ve Yüksel Usanmaz verdi.

TRAFİK CANAVARI EĞİTİMLE YOK EDİLİYOR

Okulların konferans salonlarında eğitimlere, motorlu taşıtlar sürücü kursunun Trafik ve Çevre ile Trafik Adabı dersleri usta öğreticileri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede 10 bini aşkın okul öncesi ve ilkokul öğrencisine eğitim verilmesi ile ilgili planlama yapıldığı açıklandı. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Hepimizin bildiği gibi, trafik kazaları bu ülkenin en büyük sorunlarından biri. Yine malum olduğu üzere ülkemizde sunulan eğitim hizmetinden de Bakanlık ve müdürlük olarak biz sorumluyuz. Bu noktada, trafik kazalarının en aza indirgenmesi için sürücü kurslarımızda verilen teorik ve uygulamalı direksiyon eğitimlerinin kalitesini artırmakla başladığımız bu yolda, çok ciddi adımlar attık ve kararlı bir şekilde atmaya da devam ediyoruz. Direksiyon uygulama sınavlarımızda beceriye önem verdik, sıkı kurallar koyduk. Çünkü biz, sürücü kurslarımız aracılığıyla verdiğimiz bu eğitimlerde sürücü adaylarına, ‘trafikte tek hatanın bütün doğruları götürebileceğini’ aşılamaya çalışıyoruz.” Denildi. HASAN DEMİR