20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Mart 2017, Cuma 14:34

ÇOCUKLAR MARŞ OKUDU AHMET DEDE AĞLADI

Yaşlılar Haftası nedeniyle Şehit Onur Ensar Ayanoğlu İlkokulu tarafından Torbalı Huzurevi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Okulun üçüncü sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ziyarette, huzurevi sakinleri için hazırlanan bir mini gösteri sergilendi.

Yaşlılar Haftası nedeniyle Şehit Onur Ensar Ayanoğlu İlkokulu tarafından Torbalı Huzurevi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Okulun üçüncü sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ziyarette, huzurevi sakinleri için hazırlanan bir mini gösteri sergilendi. Gösteri, öğrencilerin İstiklal Marşı’nı şiir olarak okuması ile başladı. İstiklal Marşı’nı vurgulu bir şekilde okuyan 9 yaşındaki öğrenci, huzurevi sakinlerinin duygulanmasına neden oldu. Bu sırada bir huzurevi sakininin İstiklal Marşı’nın dizeleriyle duygulanıp gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 75 yaşındaki Ahmet Akkılıç, İstiklal Marşı’nı duygulu bir şekilde okuyan öğrenciyi tebrik ederek, “Şanlı bir milletiz. Ecdadımız bu vatanı bize emanet etti, şimdide senin gibi iyi çocukların emaneti devralacak olması beni gururlandırıyor” dedi.

OTURDUĞU YERDEN SAYGI DURUŞUNA GEÇTİ

Henüz 9 yaşında olmasına rağmen İstiklal Marşı’nı büyük bir ustalıkla söyleyen öğrenci, 75 yaşındaki Ahmet Akkılıç’ı duygulandırarak ağlamasına neden oldu. İstiklal Marşı yaşlı adamı, yaşlı adamın gözyaşları ise huzurevindeki diğer kişileri duygulandırdı. Yaşlılık nedeniyle koltuk değneği kullanan Akkılıç, önce ayağa kalkıp saygı duruşuna geçmek istedi. Ancak ayağa kalkamayınca oturduğu yerde dik oturup saygı gösterdi. Yaşlı adamın bu davranışı herkese örnek oldu. HASAN DEMİR