28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Ağustos 2017, Çarşamba 15:45

ÇOCUKLAR FARK ETTİ BİRÇOK AĞAÇ KURTULDU

Özbey ormanları öğle saatlerinde alevlere teslim oldu. Özbey’in yaklaşık 300 metre yukarısında çıkan yangın kısa sürede etkili oldu.

Özbey ormanları öğle saatlerinde alevlere teslim oldu. Özbey’in yaklaşık 300 metre yukarısında çıkan yangın kısa sürede etkili oldu. Ormanda oyun oynayan üç küçük çocuğun alevleri fark ederek köy muhtarına haber vermesi sayesinde yangına hızlı müdahale edildi. Günün bir başka kahramanı ise Özbey sakinlerinden Hüseyin Çoban oldu. Çoban, eline aldığı tırmık ile yangın söndürme ekiplerini beklemeden yangına müdahale etti. Tırmık ile alevleri söndürmeye çalışan vatandaş, yangının büyümesini önledi. Torbalı Orman İşletme Şefliği, Menderes Orman İşletme Müdürlüğü ve bir yangın söndürme helikopterinin müdahalesi ile alevler söndürüldü.

50 AĞAÇ ZARAR GÖRDÜ

Yaklaşık bir buçuk saat süren yangın üç dekar alanda etkili olurken 50 ağaç alevlerden zarar gördü. Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerinde inceleme yaparak yangının çıkış nedenini öğrenmeye çalıştı. Yangının insan faktörlü olabileceği üzerinde duruluyor. HASAN DEMİR