28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

3 Mayıs 2017, Çarşamba 09:30

ÇOCUK PSİKİYATRİSİ BÖLÜMÜ ŞART

Torbalı halkı, yeni yapılan 250 yataklı devlet hastanesinin açılması için gün sayıyor. Bir yandan hastane binası tamamlanırken bir yandan da mevcut hastanede olmayan ekipman ve personelin yeni hastanede olması için çalışılıyor. Torbalı halkının bu konudaki en büyük talebi ise çocuk psikiyatrisi servisi açılması.

Torbalı halkı, yeni yapılan 250 yataklı devlet hastanesinin açılması için gün sayıyor. Bir yandan hastane binası tamamlanırken bir yandan da mevcut hastanede olmayan ekipman ve personelin yeni hastanede olması için çalışılıyor. Torbalı halkının bu konudaki en büyük talebi ise çocuk psikiyatrisi servisi açılması. Şuanda Torbalı’da çocuk psikiyatristi bulunmuyor. Bu durum, bir dizi soruna yol açıyor. Hem vatandaşlar hem de resmi kurumların işi, çocuk psikiyatristi olmadığı için aksıyor. Torbalılılar, yeni hastanede çocuk psikiyatri servisi olmasını istiyor.

TİRE VE ÖDEMİŞ’TE VAR TORBALI’DA YOK

Engelli çocuğu olan aileler ve rehabilitasyon merkezleri başta olmak üzere tüm Torbalı, yeni yapılan hastanede çocuk psikiyatrisi hekimi görevlendirilmesini istiyor. Yeni hastanenin açılmasını en çok onlar arzuluyor. Nüfusu Torbalı’nın yarısı kadar olan birçok ilde çocuk psikiyatrisi doktoru varken, Torbalı’ya yıllardır atanmıyor. Bu durum, başta engelliler olmak üzere yüzlerce çocuğu ve velisini mağdur ediyor. Yaklaşık altı ay süren engelli raporu için defalarca İzmir’e gitmek durumunda kalan çocuklar büyük sorunlarla karşılaşıyor. Özellikle zihinsel ve bedensel engelli çocukların tedavi ve eğitim sürecinde sürekli olarak çocuk psikiyatrisine ihtiyaç duyulması, engelli çocuklar ve aileleri için durumu ızdıraba çeviriyor. Tire ve Ödemiş’te çocuk psikiyatrisi bulunmasına rağmen 170 bin nüfuslu Torbalı’da çocuk psikiyatrisi bulunmaması dikkat çekiyor.

POLİS VE JANDARMANIN İŞİ AKSIYOR

Torbalı’da çocuk psikiyatrisi olmaması nedeniyle çocuklar Torbalı Devlet Hastanesi tarafından İzmir Alsancak’ta ki Dr. Behçet Uz hastanesine sevk ediliyor. Psikiyatri dalında teşhis ve tedavinin yapılamaması nedeniyle aileler, çocuklarını defalarca Dr. Behçet Uz. Devlet Hastanesi’ne götürmek durumunda kalıyor. Bu durum özellikle engelli çocukların defalarca İzmir’e gidip gelmesinde bir dizi sorun yaşanmasına ve vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor. Torbalı’da çocuk psikiyatrisi olmaması, çocuk suçluların ifadelerinin alınabilmesi için İzmir’e götürülüp getirilmesini gerektiriyor. Bu durum Jandarma ve Emniyet içinde zaman kaybı yaşanmasına neden oluyor. HASAN DEMİR