29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Nisan 2017, Perşembe 09:16

ÇİFTÇİYE KÖYLÜYE ''HAYIR ''I ANLATTILAR

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Kadın Kolları, referandum çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Çalışmalarına hiç ara vermeyen CHP kadın örgütü, her mahalle ve köye üçer defa giderek ev ve esnaf ziyaretleri ile vatandaşlara ulaşıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Kadın Kolları, referandum çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Çalışmalarına hiç ara vermeyen CHP kadın örgütü, her mahalle ve köye üçer defa giderek ev ve esnaf ziyaretleri ile vatandaşlara ulaşıyor. CHP’li kadınlar dün de Ahmet Mahallesi’nde yazlık tohum dikimi yapan tarım işçilerini ziyaret etti. Tarlalarda çalışan kadın ve erkek tüm tarım işçileri ile sohbet eden CHP’li kadınlar, tarım faaliyetleri hakkında bilgiler de aldı. Daha sonra tarım işçilerine anayasa değişikliği konusunda bilgiler veren cumhuriyet kadınları, değişiklik teklifinin zararlarını anlatarak hayır oyu vermelerini istedi.

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR

Tarım işçileri ile sohbet eden CHP’li kadınlar tarım faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Tarım işçiliğinin zor bir meslek olduğunu ifade eden CHP Kadın Kolları Başkanı Fetiye Şengüzel, tarım işçilerinin emeği olmasa şehirdeki insanların aç kalacağını söyledi. Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü hatırlatan Şengüzel, emekleri için tarım işçilerine teşekkür etti.

TARIM FAALİYETLERİNE ZARAR VERDİLER

Tarım işçileri ile şu şekilde konuşan Şengüzel, “Bu iktidar, tarım politikaları ile ülke tarımına ve çiftçisine zarar verdi. Tarım ülkesi bir ülke olarak devraldıkları Türkiye’yi tarım ürünlerini dışarıdan getiren bir ülke haline getirdiler. Çiftçi para kazanamaz hale geldi. Şimdi de tek adam rejimi istiyorlar. Türkiye’mizin bağımsız olması gereken tüm kurumlarını tek bir adamın eline nasıl veririz?” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR