29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

4 Mayıs 2017, Perşembe 08:21

ÇİFTÇİNİN EMEĞİNİ TARLADA ÇALDILAR

Torbalı Ovası’nda enginar hasadının başlamasına sayılı günler kala tarlalar hırsız istilasına uğradı. Hasat boyuna gelmesi beklenen enginarlar, geceleri tarlalara giren hırsızlar tarafından çalınıyor.

Torbalı Ovası’nda enginar hasadının başlamasına sayılı günler kala tarlalar hırsız istilasına uğradı. Hasat boyuna gelmesi beklenen enginarlar, geceleri tarlalara giren hırsızlar tarafından çalınıyor. Enginar tarlası hırsızlıkları en çok, bu üretimin en fazla yapıldığı Şehitler’de meydana geliyor. Enginar’ın diğer sebzelere oranla çok pahalı olması ve taneyle satılabilmesi, hırsızları bu ürünü çalmaya yöneltiyor. Aylarca emek veren çiftçiler, yılda bir kez para kazanabilecekleri enginarların çalınması nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. 5 ay süren emek, 5 dakikada hırsızlar tarafından çalınıyor.

ÇİFTÇİ HIRSIZLARLA BAŞ EDEMİYOR

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan enginar, pahalı sebzeler arasında başı çekiyor. Tanesi 1 buçuk liradan satılan enginar, hırsızlara da hedef oluyor. Gözünü çiftçinin tarlasına diken hırsızlar, başta Şehitler olmak üzere Torbalı’nın birçok yerinde enginar tarlalarına dadanıyor. Sabaha karşı geç saatlerde tarlalara giren hırsızlar, gizlice enginarları çalarak kaçıyor. Tarla hırsızlarıyla ne çiftçiler ne de jandarma baş edemiyor. HASAN DEMİR