26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Mayıs 2017, Salı 08:34

ÇİFTÇİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYOR

Torbalı Ovası’nda buğday hasadı başlıyor. Havaların mevsim şartlarına göre soğuk olması nedeniyle bir hafta geciken hasat, birkaç gün içinde başlayacak.

Torbalı Ovası’nda buğday hasadı başlıyor. Havaların mevsim şartlarına göre soğuk olması nedeniyle bir hafta geciken hasat, birkaç gün içinde başlayacak. Torbalı çiftçisi Ekim ayında ektiği buğdayı hasat ederek emeğinin karşılığını alacak. Buğday bu yıl Torbalı Ovası’nda 20 bin dekar alana ekildi. Hasada hazır gelen buğdayın kaliteli olması bekleniyor. Hasat öncesinde buğday kontrolü yapan ziraat mühendisleri, hasadın verimli olmasını bekliyor. Ekmeğin ham maddesi olan buğday, ana gıda maddelerimiz arasında yer alıyor. Ekmek undan, un buğdaydan yapılır. Bu nedenle buğday yetiştiriciliği hayati önem taşıyor.

HASAT VERİMLİ GEÇECEK

 Torbalı Ovası’nda kontrol gerçekleştiren ziraat mühendisleri buğday hasadının bu yıl verimli ve kaliteli olacağı yönünde görüş bildiriyorlar. Buğdayın baş düşmanı olan süne zararlısı da bu yıl ovada görülmedi. Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne bağlı mühendisler tarafından yapılan kontrollerde Torbalı Ovası’nda süne olmadığı görüldü. Doğru ve etkili ilaçlama ile buğday tarlaları güvence altına alındı. HASAN DEMİR