29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Temmuz 2017, Pazartesi 09:27

CHP'NİN DÜŞMANLARI ÖVÜNÇ DEMİR’E KARŞI

Geçen haftayı bir resim tartışmasıyla geçirdik. Tekrar konuyu uzun uzadıya yazmayacağım. Ama bu tartışma üstünden uzun süredir analizini yapmak istediğim başka bir konuya değineceğim. Önce resim konusuna kısaca bakalım.

Kısa ve net yazıyorum.

30 mayıs tarihinde İlçe Başkanı sayın Uygur ve örgütten bazı isimler CHP grup toplantısından sonra meclisteki odasında CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmiş mi?

Etmiş!

O tarihte çekilen resim Sayın Uygur tarafından 18 Temmuz Salı günü facebook’ta paylaşılmış mı?

Paylaşılmış?

30 Mayıs’ta yapılan ziyaret 18 Temmuz’da yapılmış gibi gösterilip üstelik adalet yürüyüşüne dönük Sayın Uygur’un bir demeci ile Uygur’a yakın bir haber sitesinde yayınlanmış mı?

Yayınlanmış!

Sözkonusu ziyarette bulunan CHP genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Sayın Kamil Okyay Sındır’’ Bu ziyaret 30 Mayıs’ta oldu. O tarihte adalet yürüyüşü falan yoktu. Bu ziyaretin ve demecin yeniymiş gösterilmesi çok yanlıştır ve kabul edilemez ‘’ dedi mi?

Dedi..

Peki gerçekler şudur diyenler mi suçlu o zaman? Nasrettin Hoca misali sormak lazım değil mi? Hırsızın hiç mi suçu yok diye. Bu konu ile tarihe notumuzu bu şekilde düşelim.. .

Şimdi konuyu başka bir boyuta taşımak istiyorum.

Uzun süredir CHP’nin Torbalı’da önde gelen ismi ve 2019 Belediye başkanlığı için adı adaylık için daha yüksek perdeden dillendirilmeye başlanan Övünç Demir’e yönelik bir takım saldırılar yapılıyor. Bu saldırıları yapanlar, Torbalı’da CHP Tabelasından bile alerji duyan , solun ve CHP’nin adına bile nefret duyan kişiler aynı zamanda.

Karatoklu ile yan yana durdular, peşinden Görmez belediyeyi alınca onun yanında konuşlandılar, orada aradığını bulamayınca tekrar Uygur’a yakın bir noktada mevzi almaya çalışıyorlar.. Solun S harfi bile bunlar için en büyük düşmandır. Yıllar önce Uygur belediyeyi yönetirken en sert saldırıları yapan, CHP’lilere dönük nefret tohumları serpen bu muhteremler şimdi hiçbir şey olmamış gibi demokrat kesildiler. Ellerine aldıkları itibarsızlaştırma taşlarını Övünç Demir’e savuruyorlar her fırsatta..

Neden? Çünkü CHP’nin Torbalı’da Övünç Demir gibi genç, idealist, temiz bir aday ile 2019’da belediyeyi kazanacağını onlarda biliyor? Dertleri CHP’nin bayrağı 2019’da belediyenin tepesinde sallanmasın. En büyük kabusları bu.

Yapılan bu saldırılar Övünç Demir ile birlikte tüm CHP’ye aslında.. Akıllarınca CHP tabanını etkileyebileceklerini sanıyorlar.? Orada yanıldıklarını yakın zamanda görecekler. Çünkü Torbalı’daki CHP Tabanı yıllarca CHP’ye ve sola kin kusmuş sol ve CHP düşmanlığı tescillenmiş sağcı eskilerini kendilerine rehber almayacak kadar sağduyulu ve bilinç sahibidir..Orada sağ partiler gibi biat kültürü yok.. Adaylar çıkar, kapışır, kozlarını ortaya döker, mücadele eder ama sonunda tek ve sağlam bir yumruk olarak kenetlenmeyi bilir. Övünç Demir’e saldıranlar artık Övünç Demir ismimin 2019 adaylığı ile anılır olmasından büyük panik yaşıyorlar..

Bakın size bir kulis bilgisi paylaşayım.. AKP Parti’nin bizim bölgeye yakın tepe kadrolarından bir tanesi Ankara’da Torbalı’dan ziyarete gelen AK Partililere diyor ki ‘’ Dikkat edin. Övünç Demir adaylık yolunda tam gaz gidiyor.. 2019’da karşımıza çıkacak.. Övünç Demir aday olursa Torbalı’da kazanmamız çok zor..’’ İşte panik bundan. Çünkü kim kazanırsa onun yanına mevzilenen, kimin treni öne geçerse o trenin düdüğünü öttürenler, Övünç Demir 2019’da belediyeyi aldığında onun etrafında asla ve asla yer bulamayacaklarını biliyorlar..Çünkü artık menfaat birlikteliğini dava arkadaşlığı, iktidar için kurulan koalisyonları, inanmış ve birlikte omuz omuza yol alan gönül birlikteliği, rant kavgasını da hizmet ve halk yolunda mücadele teri alıyor..

Torbalı’da bir devir yavaş yavaş kapanıyor..Bu kadar toz duman, bağırt, çağırtı ondan..Ne diyelim? Cümleten geçmiş olsun.

ÇARŞAMBA GÜNÜ NE YAZACAĞIM?

AK Parti’de cumartesi günü yapılan delege seçimlerine partinin ilk kurucu kadrosunda yer alanlar neler söyledi? Küskünlüklerinin ve kızgınlarının sebebi ne?

Adnan Yaşar Görmez’in yanındaymış gibi durup arkasından sağda solda atıp tutanların amacı ne?

AK Parti’de içten ve derinden gelen bir değişim dalgası mı var?

Kaya ve Görmez ekipleri arasında fay kırıkları 2019 seçimlerine giderken derinleşiyor mu?

Hepsi Çarşamba günkü yazımda olacak.