26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Kasım 2017, Çarşamba 12:40

CHP'Lİ BAYIR SORDU : SIRPLARDAN ET ALMAK HARAM DEĞİL Mİ?

İhracatın helal, ithalatın haram olduğunu da belirten Bayır, Sırbistan’dan alınacak 5 ton löp et için,  ‘’ Asıl haram, 250 bin Müslümanı öldüren Sırplardan et almaktır’’ çıkışında bulundu.

Helal Akreditasyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı görüşmelerinde, CHP Grubu adına söz alan Tacettin Bayır, terör, işsizlik, eğitim, sağlık gibi başlı sorunların çözülmediği bir ortamda bu kanun tasarısı görüşmelerinin zaman kaybı olduğunu ifade etti ve 17-25 Aralık operasyonu üzerinden ‘’Helal’’ ve ‘’Haram’’’ın tanımını yaptı. Bayır, ’’Neyin helal neyin haram olduğu noktası, sizin aldığınız ürüne alın teri ve emeğinizle kazandığınız para helal paraysa, aldığınız ürün helaldir, ama ayakkabı kutularındaki dolarlarla alıyorsan o haramdır’’ dedi.

BU NASIL MÜSLÜMANLIK?


İhracatın helal, ithalatın haram olduğunu da belirten Bayır, Sırbistan’dan alınacak 5 ton löp et için,  ‘’ Asıl haram, 250 bin Müslümanı öldüren Sırplardan et almaktır’’ çıkışında bulundu. Bayır, ‘’5 bin ton et, karkas et kararı aldı iktidar. Nereden getiriyor, biliyor musunuz? Sırbistan'dan, 250 bin Müslüman'ı katleden, Müslüman'ları (Boşnak halkını) yok eden bir ülkeden getiriyor. Bu nasıl Müslümanlık? Şimdi bu et helal mi, haram mı? Böyle şey olur mu? Bunun neresi helal?’’ dedi. 

ÜLKEMİZİ İTHALATA MAHKÛM EDEN TEK NEDEN ‘’PLANSIZ ÜRETİMDİR’’


2002’deki et, süt, ekmek, altın fiyatları, vatandaşların icralardaki dosya sayısı ve kredi kartı borçlu sayıları ile 2017’deki fiyatlarının karşılaştırmasını elindeki örneklerle milletvekillerine göstererek, ‘’Bu rakamlar ekonominin çöktüğünün göstergesidir. Bugün birçok tarım ürününü ne yazık ki ithal ediyoruz. Bugün Türkiye'yi ithalata mahkûm eden tek neden plansız üretimdir.1980 senesinde Türkiye'nin nüfusu henüz 45 milyon iken hayvansal varlığı 80 milyonun üzerindeydi. . Türkiye artık 1980'lerde ve 1990'larda ilkokul kitaplarında anlatıldığı gibi tarımda kendi kendine yetebilen, üretimin artanını ise ihraç eden bir ülke değil ne yazık ki, bu gerçekle yüzleşmemizin zamanı geldi de geçiyor bence. Türkiye artık sığır, koyun, keçi, buğday, mercimek, kuru fasulye gibi kalemlerde ithalat yapan bir ülke. Samanı bile ithal hâle getirdik. Ülkemizi ithalata yönlendiren etkenlerin başında plansız üretim gelmektedir. Çiftçimize hiçbir destek sağlanmadan bilinçsizce üretim yapılıyor. Ürün ihtiyacından çok fazla üretilip tüketilemiyor, ihraç da edilemiyorsa bu sefer ürün para etmiyor. Çiftçimizi de bu şekilde mağdur ediyoruz.