23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Politika

14 Mart 2017, Salı 09:40

CHP'DEN O SALDIRIYA SUÇ DUYURUSU

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, 16 Nisan referandumu için açılan 'Hayır Evi' çevresindeki 'Hayır' kampanyası afişlerinin 10 Mart Cuma akşamı yırtıldığı ve binanın önüne de 'Ecdad-ı Osmanlı Diriliş Hareketi' adıyla tehdit notu bırakıldığını açıkladı.

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, 16 Nisan referandumu için açılan 'Hayır Evi' çevresindeki 'Hayır' kampanyası afişlerinin 10 Mart Cuma akşamı yırtıldığı ve binanın önüne de 'Ecdad-ı Osmanlı Diriliş Hareketi' adıyla tehdit notu bırakıldığını açıkladı. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını, afişler yırtılırken çekilen görüntünün sosyal medyada paylaşıldığını belirten Kaya ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, tahriklere kapılmayacaklarını açıkladı.

TEHDİT MESAJLARI BIRAKILDI

CHP İl Başkanlığı'nda Buca Hayır Evi çevresindeki 'Hayır' kampanyası afişlerinin yırtılması ve bina önüne tehdit notu bırakılmasına tepki için basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP İzmir milletvekilleri Zekeriya Temizel, Musa Çam, Tacettin Bayır, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İl Başkanı Asuman Ali Güven, İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve yöneticiler katıldı. CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, 10 Mart Cuma akşamı bina çevresindeki 'Hayır' kampanyası afişlerinin yırtıldığını söyledi. Bunu yaparken yüzü maskeli kişinin görüntüsünü de çektiğini ve sosyal medyadaki Instagram hesaplarında yayınladığını belirten Kaya, şöyle dedi: "Hayır Evi'ne de bir tehdit notu bırakılmış. Üzerinde 'dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder. Devamı gelecek. Ecdad-ı Osmanlı Diriliş Hareketi" yazan bu not ve görüntülerle birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk." Kaya, Ak Parti'nin seçim ofislerinde Emniyet teşkilatından personel olduğunu, kendi bürolarında ise bulunmadığını söyledi. Öte yandan AK Parti'nin Buca'da FETÖ operasyonundan sonra kapatılan Yıldız Koleji'ni seçim koordinasyon merkezi yaptığı, seçim kampanyasını da Milli Eğitim'e ait bir okulun salonunda başlattığını ileri sürdü.