28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Mart 2017, Çarşamba 14:57

CHP KADIN KOLLARINDAN 8 MART EYLEMİ

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Kadın Kolları Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Fethiye Şengüzel’e basıın açıklamasını okurken 100 CHP’li kadın üye eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Kadın Kolları Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Fethiye Şengüzel’e basıın açıklamasını okurken 100 CHP’li kadın üye eşlik etti. İlçemizdeki İBB yerel hizmet binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına halktan da destek geldi. Şengüzel açıklamasında 8 Mart’ın önemine değindi. Gerçekleşen basın açıklaması sonrasında CHP’li kadınlar İzmir’de gerçekleşecek olan 8 Mart programına katılmak için toplu halde İzmir’e gitti.

KADINLARIN KARARI HAYIR

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Fethiye Şengüzel basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Kadına ve emek mücadelesine adanmış bu günü, Ne yazık ki; Kadına şiddetin, eşitsizliğin adaletsizliğin gölgesinde kutlanamayan bir gün olarak bir kez daha anıyoruz. Bu gün kadınların, cinsiyetten kaynaklı her tür ayrımcılığa, şiddete ve eşitsizliğe karşı başkaldırdıkları gündür. Ne yazık ki, 2017 Türkiye’sinde; Biz kadınlar açısından gelinen nokta hiçte iç açıcı değildir. Ekonomik sosyal ve siyasal anlamda hala eşitlik mücadelesi veren biz kadınlar, ülkemizde bambaşka tehlike ve kaygılarla yüz yüzeyiz. Emeğimizin, özgürlüklerimizin bu güne dek kazanılmış her türlü haklarımızın ötesinde, Laik demokratik Cumhuriyetimiz ve ülkemiz tehdit altındadır. Terör, şiddet, işsizlik yoksulluk ve adaletsizlik gibi sorunlarla dolu ülke gündeminde hiç yeri yokken, tek adam yönetimini meşrulaştırma amaçlı bir anayasa değişiklik paketi bizlere dayatılmaktadır. 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında gerçekte bir rejim değişikliği oylamasına gidilmektedir. Biz kadınlardan Cumhuriyetle tanıştığımız laik yaşamdan, çağdaş ve eşit birey olma yolunda kavuştuğumuz kazanımlarımızdan, zorlu mücadelelerle geliştirdiğimiz haklarımızdan vazgeçmemiz isteniyor. Bilinsin ki kadınların kararı hayırdır” dedi.

KADIN CİNAYETLERİ VE TECAVÜZLERE DİKKAT ÇEKTİ

Şengüzel “ Artan kadın cinayetlerini görmezden gelen siyasi iktidar, kadının adının olmadığı Anayasa Paketi ile geri dönüşü olmayan bir tuzağın içine bizleri çekmek istemektedir. Tüm bu tuzaklara karşı olan kadınlar olarak yine hayır diyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisini, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği meclisten kadın vekillere söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulanan bir meclise dönüştürdüğünüz. Bu utanca bizleri de tanık ettiğiniz için kadınların kararı hayırdır. Yap­boz tahtası haline getirdiğiniz eğitim sisteminde, sadece 2015­2016 eğitim öğretim yılında 143 bin 62 kız çocuğu okula devam etmemiştir. Artık çocuklarımız heba olmasın diye kadınların kararı hayırdır. Son on yılda 482 bin 908 kız çocuğu zorla evlendirilmiş, son on beş yılda çocuklara cinsel istismar yüzde 434 artmıştır. Artık Çocuk gelinler, çocuk işçiler olmasın, tarikat yurtlarında çocuklarımız yanmasın, tacize tecavüze uğramasın diye kadınların kararı yine hayır olacaktır. 2003 yılında Antidepresan kullanma kutu sayısı 14 milyon iken, bu sayı 2015 yılında 55 milyona ulaştı. Mutsuz insanlar yarattınız, mutsuz bir toplum yarattınız. Artık insanlar mutlu olsun diye kararımız yine hayırdır. Biz biliyoruz ki; 16 Nisan en çok kadınlar için ya güneşin aydınlığı, ya ortaçağ karanlığı olacaktır. Güneşin aydınlığı var iken, neden ortaçağ karanlığını seçelim. İşte bu yüzden de kadınlar olarak kararımız hayırdır. Nüfusun yarısı biz kadınlardan oluşurken 16 Nisan’da geleceğimizin ‘Hayır’ına, sayımız da yeter, gücümüzde yeter. Haydi, kadınlar, sesimizi gücümüzü birleştirelim. Eşit ve özgür günler için kucaklaşıp, geleceğimizi birlikte inşa edelim” ifadeleri ile basın açıklamasını bitirdi. HASAN DEMİR