29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Aralık 2019, Cuma 09:10

CHP GÜNDEME TAŞIDI OKULLARA SURİYELİ ÖĞRETMENLER ATANDI

 CHP Binlerce üniversite mezunu, öğretmen olmayı beklerken Milli Eğitim Bakanlığı, Suriye’den gelen çok sayıda kişiyi olarak okullarda görevlendirmeye başladığını meclis gündemine taşıdı.

Konuyu gündeme getiren CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla gündeme taşıdı. Sümer, sadece Adana’da 830 Suriyelinin “sözleşmeli eğitici” olarak okullarda görevlendirildiğini açıkladı.

Sümer'in açıklamaları şöyle:

“Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonu desteklemesi adlı bir proje başlatmıştı. Bu kamsamda geçici eğitim sistemleri oluşturulmuş ve buralarda Suriyeli eğitimciler görevlendirilmişti. Bu merkezler kapatıldıktan sonra binlerce Suriyeli öğrenci devlet okullarına yerleştirilmişti. Şimdide kapatılan bu merkezlerde çalışan binlerce Suriyeli eğitici devlet okullarında görevlendirilmeye başlandı. Sadece Adana’da göreve başlayan Suriyeli Sözleşmeli Öğretmen sayısı 830. Hangi eğitimi aldığı devlet tarafından dahi bilinmeyen, pedagojik formasyonu olmayan bu Suriyeli eğiticilere çocuklarımız teslim ediliyor. Eğitimini tamamlamış her türlü yeterliliği olan 10 binlerce gencimiz öğretmen olarak sırada beklerken Suriyelilere bu hak kim tarafından nasıl tanınmıştır” diye konuştu. Kaynak : Yeniçağ Gazetesi