29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Ekim 2017, Salı 14:14

ÇAYBAŞI’NDA ARAZİ FİYATLARI FIRLADI

Torbalı’nın nüfusu arttıkça kentleşme de artıyor. Torbalı’da kent merkezi hızla köyler ile birleşirken, imara açılan tarım alanları da beton yığınlarına dönüşüyor.

Torbalı’nın nüfusu arttıkça kentleşme de artıyor. Torbalı’da kent merkezi hızla köyler ile birleşirken, imara açılan tarım alanları da beton yığınlarına dönüşüyor. 170 bini aşan nüfus hızla 200 bine ilerlerken, tarla olarak düşük değere sahip olan tarım alanlarının değeri, imara açıldıktan sonra 5 kat artıyor. Önceki yıllarda imara açılan Çaybaşı’nın tarım alanları da arsa statüsüne geçmesinin ardından hızla konutlaşmaya başladı. İlçe merkezinde fiyatların yüksek olması vatandaşları Çaybaşı ve Karakuyu gibi yerlere sevk ederken buralarda da arsa fiyatları hızla yükseldi.

MÜSTAKİL EV İSTEYENLER TERCİH EDİYOR

Çaybaşı’da önceden tarla olan ancak daha sonra imara açılan alanlar hızla yatırımcılar tarafından satın alınırken, son iki yılda onlarca yeni konut yapıldı. Hala çok sayıda inşaatın devam ettiği Çaybaşı, özellikle apartmanda yaşamak yerine bahçeli müstakil evde yaşamayı tercih eden vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Konutlaşmanın artması, Çaybaşı’da arsa fiyatlarını iki yıl öncesine oranla tam üç kat arttırdı. HASAN DEMİR