29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

26 Ekim 2017, Perşembe 15:08

ÇAYBAŞI'NA BELEDİYE DÖKÜYOR VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

 Vatandaşlar Fetrek Çayı’nın Çaybaşı Mahallesi kıyısı, Torbalı Belediyesi tarafından çöp nakil tesisi gibi kullanılmaya başlandığını iddia etti.

 Vatandaşlar Fetrek Çayı’nın Çaybaşı Mahallesi kıyısı, Torbalı Belediyesi tarafından çöp nakil tesisi gibi kullanılmaya başlandığını iddia etti.. Mahalle ve sokakların temizliği için kullanılan Torbalı Belediyesi’ne ait traktörlerin sokaklardan toplanan çöpleri getirerek Çaybaşı Mahallesi’nde Fetrek Çayı’nın kıyısına döktüğü iddiasını dile getiren vatandaşlar duruma isyan ediyor.  Vatandaşlar, çöpler belirli birkaç gün burada bekledikten sonra belirli aralıklarla gelen kamyonlara kepçeler ile aktarılarak çöp toplama merkezlerine gönderiyorlar. Ancak geçen sürede buranın çöp toplama merkezi gibi kullanılması bizi rahatsız ediyor diyerek tepkilerini dile getirdi. 

MAHALLE SAKİNLERİ RAHATSIZ

Çaybaşı Mahallesi’ne yığılan çöpler, geçtiğimiz ay alev almış ve yangın çıkmıştı. Çöplerin yanmasıyla çıkan yangını mahalle sakinleri söndürmüş ve evlerini yanmaktan kurtarmışlardı. Mahalle sakinleri çöplerin burada biriktirilmesini istemiyor. Çöp yığınlarından hurdaları toplamaya gelen hurdacılardan bazılarının hurdaları ayırmak için de ateş yaktığını ifade eden vatandaşlar, öte yandan çöpler nedeniyle çok sayıda farenin de bölgeye gelmesinden rahatsızlar. HASAN DEMİR