20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Mart 2017, Cumartesi 17:11

ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI

Emperyalizme karşı verilen en büyük savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşı’nın yıldönümü Torbalı’da coşkuyla kutladı. Çanakkale Zaferi ve şehitler haftası nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleşti. İlk kez bir resmi tören de Atatürk Anıtı yerine Şehitlik Anıtı kullanıldı.

Emperyalizme karşı verilen en büyük savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşı’nın yıldönümü Torbalı’da coşkuyla kutladı. Çanakkale Zaferi ve şehitler haftası nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleşti. İlk kez bir resmi tören de Atatürk Anıtı yerine Şehitlik Anıtı kullanıldı. Şehitlik Anıtı’na çelenk bırakma ile başlayan tören çeşitli etkinlikler ile devam etti. Törenin ardından Torbalı’nın şehitleri olan Mustafa Eser ve Barbaros Ay, mezarları başında anılarak dualar edildi. Okunan duaların ardından kutlamalar saat 11.00 sıralarında Belediye Kültür Merkezi’nde Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Şehitleri Anma Programı’ salonu dolduranlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Zaman zaman duygusal anlar yaşanması ise dikkat çekti. Öğrencilerin sunumlarının tamamlamasının ardından Belediye Kır Kahvesi’nde Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi ailelerinin katılımıyla öğlen yemeği yenildi.

YOĞUN KATILIM GERÇELEŞTİ

18 MART Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümü, Torbalılıların yoğun katılımı ile gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun öncülüğünde gerçekleşen törene Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Sever, Torbalı Askerlik Şube Başkanı Ramazan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı İlker Güleryüz, İlçe Emniyet Müdürü Özer Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürü Hakan Karakaya, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Parti İlçe Başkanları, Kurum Amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş katıldı.

TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

 ÇANAKKALE Zaferi’nin 102’nci yılında, şehitlere şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Çanakkale Zaferi’nin milletin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazılan bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakârlıktan çekinmediğini gözler önüne serdiğini söyleyen Görmez, “Çanakkale’deki birlik, kardeşlik ve dayanışmanın, zaferi beraberinde getirmesinin yanı sıra kurtuluş savaşı için gerekli mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile oldu. Çanakkale ruhu, milletin hiçbir engel tanımamaktaki azminin, birlik, beraberlik ve kardeşlikten ödün vermeme konusundaki kararlılığının göstergesidir. Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağının da güvencesidir” dedi. HASAN DEMİR