20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Mart 2017, Perşembe 16:08

ÇAMUR İÇİNDE KALAN PAZARCI BELEDİYEYE İSYAN ETTİ

Kapalı pazar yeri alanında yağmur nedeniyle oluşan su birikintileri vatandaşı da pazar esnafını da mağdur etti. Pazarcılar Belediyenin pazar yerine yeterli bakımı yapmaması nedeniyle tepki gösterdiler.

Bugün etkili olan yağış Tepeköy Pazarı’nı vurdu. Öğle saatlerinde aniden bastıran yağış sağanağa dönüştü. Tepeköy Pazarı’nın üzeri açık bölümlerinde pazar tezgâhları yağmura teslim olurken kapalı pazar yerini ise yer yer su bastı. Kapalı pazar yerinde oluşan su birikintileri nedeniyle vatandaşlar alış veriş yapmakta zorlandı. Tezgahı su içinde kalan pek çok pazar esnafı ise mağduriyet yaşadı. Bazı ürünler ıslandığı için telef olurken, pazara fazla müşteri gelmemesi nedeniyle esnaf satış yapamadı.

İLGİSİZLİĞE SİTEM ETTİLER

Kapalı pazar yeri alanında oluşan su birikintileri vatandaşı da pazar esnafını da mağdur etti. Yetkililerden yardım gelmeyince mağdur olan pazar yeri esnafı, kendi işini kendisi halletti. Eline çekpas alan esnaf, su birikintisini bu şekilde gidermeye çalıştı. Kimi esnaf kendi işini kendisi görürken kimi esnaf ise belediyeye sitem etti. Yeni belediye binasının yapılmasıyla pazar yerinin de taşınacak olduğundan dolayı belediyenin pazar yerine bakım yapmadığını ifade eden esnaf, mağduriyetin giderilmesini istedi. HASAN DEMİR