20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Mart 2017, Salı 11:43

ÇAM KESE BÖCEĞİNE KARŞI MÜCADELE BAŞLATILDI

Torbalı Orman İşletme Şefliği tarafından orman zararlılarıyla mücadele çalışmaları başlattı. Ormanlarımızın en büyük düşmanları arasında yer alan çam kese böceğine karşı mücadele başlatan Torbalı Orman İşletme Şefliği, böceği ağaçlardan uzak tutmak için tüm yöntemleri uygulayacak.

Torbalı Orman İşletme Şefliği tarafından orman zararlılarıyla mücadele çalışmaları başlattı. Ormanlarımızın en büyük düşmanları arasında yer alan çam kese böceğine karşı mücadele başlatan Torbalı Orman İşletme Şefliği, böceği ağaçlardan uzak tutmak için tüm yöntemleri uygulayacak. Ağaçların kurumasına neden olan çam kese böceği ile yumurta evresinden kelebek evresine kadar her evrede mücadele eden orman koruyucuları, çam kese böceği ile biyolojik mücadele çerçevesinde bu böcek ile beslenen avcı sinekleri ormana bırakarak çam kese zararlılarını yok edecek.

KİMYASAL YERİNE BİYOLOJİK MÜCADELE

Çam kese zararlısıyla mücadele kapsamında Torbalı Oman İşletme Şefliği tarafından avcı sineklerin muhafaza edileceği 10 kafes yaptırıldı. Bu kafesler Torbalı ormanlarının farklı yerlerine konulacak. Yakalanan çam kese böceğinin yumurtaları bu kafeslere konularak avcı böceklerin burada beslenmesi ve kendi yumurtalarını bu kafeslere bırakması sağlanacak. Bu sayede üremesi kolaylaştırılan avcı sinekler, çam kese böceklerini avlayarak temizleyecek. Bu sayede, doğaya yararı kadar zararı da olan kimyasal mücadele yerine zararsız ve son derece faydalı olan biyolojik mücadele ile çam kese böcekleri ormanlarımızdan temizlenecek. HASAN DEMİR