28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Haziran 2017, Cuma 08:33

ÇAKIROĞLU DAVASINDA MÜEBBET İSTENDİ

İZMİR'de, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi.

İZMİR'de, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi. Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Nurullah S.'nin 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ve 69 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Duruşma ertelendi. Ege Üniversitesi'nde, 2015 yılının Şubat ayında ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 1'i tutuklu 31'si tutuksuz toplam 32 sanık hakkında dava açıldı.

MÜEBBET İLE YARGILANACAK

Tutuklu sanık Nurullah S.'nin 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ile 69 yıl hapsi istendi. Diğer 31 sanık için ise, 'Suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama' suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezaları istendi. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün yapılan son duruşmasına, tutuklu sanık Nurullah S., ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, kavganın olduğu kafenin güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu, arızalı hard diskle ilgili Jandarma Kriminal Laboratuvarı'ndan gelen raporu okudu. Raporda, arızalı hard diskin kopyasının alınılmasına çalışıldığı, ancak içeriğine erişilemediği için kopyasının alınamadığının belirtildiğini dile getirdi. Duruşma savcısı mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etti.