25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

4 Şubat 2017, Cumartesi 13:27

BÜYÜKŞEHİR’DEN LİSELİ GENÇLERE EĞİTİM

Gençleri hayallerine yaklaştıran ve bu süreçte stresi en aza indirmeyi hedefleyen “Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı” projesinin startı, Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilmişti.Projenin ikinci ayağı ise Ödemiş Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, liseli gençlerin üniversite sınavına ilişkin kaygılarını ortadan kaldıracak “Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı” projesinin ikinci ayağını gerçekleştirdi.Ödemiş’te başlayıp İzmir üniversitelerinde devam eden proje, hem öğrenciler hem de ailelerin motivasyonunu artırdı.İzmir’de Türkiye’ye örnek olacak yeni bir projeyi daha başladı. Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan “Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı” projesiyle gençlerin gelecek kaygılarına da el uzatan Büyükşehir Belediyesi, merkezden uzak ilçelerdeki 16–18 yaş arasındaki gençlere ve ailelerine hem üniversite sınavı öncesinde yaşanabilecek zorlukları göğüslemeleri hem de öğrencilerin hedeflerini belirleyebilmelerinde yardımcı oluyor. 25 kişilik gruplar halinde danışmanlık hizmetinin verildiği ve teknik gezilerin yapıldığı projede, “Sınav mı Hayatım? Hayatım mı sınav?” semineriyle liseli gençlerin üniversite sınavına ilişkin tüm sorularına da yanıt veriliyor.

ÖNCE TORBALI SONRA ÖDEMİŞ

Gençleri hayallerine yaklaştıran ve bu süreçte stresi en aza indirmeyi hedefleyen “Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı” projesinin startı, Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilmişti.Projenin ikinci ayağı ise Ödemiş Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi. Bir yandan gençlerin kişisel gelişimine yönelik farkındalık çalışması yapılırken, ailelere de farklı bir oturum ile çocuklarının yaşadıkları bu zorlu süreci daha iyi kavrayabilmeleri ve ergenlik döneminde çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğine ilişkin eğitimler verildi.