19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Temmuz 2017, Cumartesi 09:01

BURASI TÜRKİYE'NİN 15 TEMMUZ'U

Hangi terör örgütünden gelirse gelsin,yanarım,yanarım yitip giden hayat hikayelerine,yanarım insan canına,yanarım geride kalanlar masumlara,ağıt yakan analara, babalara eş ve dostlara yanarım. Geriye kalan vatan,millet sağ olsun bölümleri yayınlanan babanın haykırışları,baş sağlığı ve sabır dileyen siyaset ve devlet büyükleri. Zamansız yitip giden canlar. Devletin bütün kurumlarına yerleşmeyi becerebilmiş(siyaset kurumu hariç),hangi ideali var onu da açıklamayan kişilerin oluşturduğu topluluk,kara bulutların ardından sağanak bastırıp geçen şiddetli yağmur gibi yağdı geçti. Ardında İki Yüz Kırk Dokuz İnsan canına kıyarak.

Binlerce İnsanın hayatını alt,üst ederek acılar ve travmalar yaşanmasına neden oldu. Ya Askerlerimiz,ya askerlerimiz ne demeli emir kullarına. Devletin güvenlik belgesi sayılan Kırmızı kitaptan İrticai hareketlerin tehdit oluşturmaması kararı ve kırmızı kitaptan çıkarılmasına kadar dayanır bunun ucu. Bülent Arınç Bey efendiye suikast girişimi olacakmış diye Ordunun kozmik odasına kadar girme ile devem eder, ergenekon, balyoz, casusluk davaların da iyice pekişir bu yapı,türkçe olimpiyatlarında filiz verir çiçekler açar bu yapı. Bankalar,dershaneler,okullar,yurtlar, marketler, hastahane zincirleri açılır. Gazeteler, dergiler, televizyon kanalları, dernekler, iletişim ağları aklıma geliverenler.

On İki eylülün hemen ardından Zaman gazetesinin kapı,kapı dağıtılması ile büyümeye başladı bu güruh. Ağlayan adamların ilk başında gelenlerden birisi, tek kişinin yapabileceği şey mi bunlar? İsminin ardına Hazret, bey efendi, hoca efendi gibi sıfatlar takılmayıp fetö deyince sinirlenen beyefendiler ve hanım ağalar, nerede idi aklınız? Kiraya vermediniz aklınızı aslında , hoca efendiye tapusunu vermiştiniz. Bir şeyi doğru yapsanız şaşarım zaten.  On İki Eylül faşist darbesi anayasası halk oylamasında evet oyu vermediniz mi siz? Darbenin iyisi, kötüsü mü olur? Daha düne kadar beraber yürümüyor mu idiniz siz bu yollarda.? Tek bir kişiniz bile kılını kıpırdatıp bu işte bizim de sorumluluğumuz var deyip niye istifa etmediniz? Kaybettiğimiz masum canlar için ben affetmedim.

Sorulacak,söylenecek,yazılacak çok şey var aslında. Bin bir çeşit soru işaretli darbe girişimi, öğrene bilenler için bir şeyler öğretti yeniden aslında. Ağzında din,İman söylemi olan her İnsan doğru İnsan demek değil imiş. İyi şeyler olsun,güzel olaylar yaşansın, analar ağlamasın diye uğraşalım bir ara fırsat bulur isek.