28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Mart 2017, Cuma 11:06

BULGURCA ŞEHİDİNİN ADI ORADA YAŞAYACAK

Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi'ne kazandırılan meydana, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Elmacı'nın adı verildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'lı teröristlerle El Bab'ın Al Ghuz bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Elmacı için memleketi Menderes'in Bulgurca Mahallesi'nde 52 mevlidi düzenlendi. Öğle namazı sonrasındaki mevlide, şehidin ailesinin yanı sıra Menderes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu ve eşi Esra Soylu, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İmre, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Taşkıran ve Ayşegül Duran Türker, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü ve çok sayıda Menderesli katıldı. Ayrıca etkinlikte, belediye tarafından mahalleye kazandırılan Bulgurca Meydanı'nın ismi Şehit Uzman Çavuş Ayhan Elmacı Meydanı olarak değiştirildi. Kuran okunan ve ikramlarda bulunulan mevlit sırasında duygusal anlar da yaşandı. Şehidin babaannesi Hatice Elmacı mevlit sırasında gözyaşlarını tutamazken, Başkan Soylu'nun eşi Esra Soylu, babaanneyle ilgilendi.

AÇILIŞI BABAANNE YAPTI

Başkan Soylu, açılışı şehidin babaannesi Hatice Elmacı ile birlikte gerçekleştirdi. Açılış sonrası şehidin adını taşıyan giriş takı önünde protokol üyeleri ve şehidin ailesi hatıra fotoğrafı çekildi.Meydan, muhtarlık binası, kadın dayanışma ve kurs merkezi, aile sağlığı merkezi, basketbol sahası, futbol sahası, çocuk oyun grubu, fitness aletleri ve mini amfi tiyatrodan oluşuyor.