28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Aralık 2017, Pazartesi 09:24

BU PROJELERİN BELEDİYE NERESİNDE?

Bu yazacağım konuları daha öncede çeşitli defalar farklı konularda dile getirdik. Hatta ve hatta konunun bu şekilde yansıtılması aslında halk nezdinde tepkiye yol açıyor diye de dostane uyarılarda da bulunduk. Ama gel gör ki değişen pek bir şey yok.

Konu şu, aslında devletin birer projesi olan hizmetler ve yatırımlar belediye hizmet hanesine yazılır mı? Devletin icraatı ile belediye icraatı aynı sepetin içine aynı elmalarmış gibi konulur mu? Mesela bakın Buca’ya yeni şehir hastanesi yapılıyor ama Buca belediyesi bunu sanki belediyenin icraatı ve hizmetiymiş gibi hiçbir tanıtım yapmıyor.. Şehir Hastanesini Buca’ya biz kazandırdık diye bir söylemi kullanmıyorlar hani.

İyi tamam da iş Torbalı’ya gelince neden iş değişiyor? Belediye Binasına kocaman afiş asıldı orada da bu durum sürdürüldü. Son olarak ‘’ Torbalı’ya değer projeler ‘’ ismiyle bir lansman hazırlanmış orada da aynı hata yine tekrar ediliyor.

‘’ Torbalı’ya değer projeler ‘’ tanıtımı Devlet hastanemiz diye başlamış. Yahu adı zaten Devlet hastanesi değil mi? Belediye hastanesi olsa tamam alın bol bol reklamını yapın kimse bir şey diyebilir mi? Diyemez. Ama hastanenin adı Devlet Hastanesi ama belediye projelerinin en başına konulup proje tanıtımına onunla başlanıyor..

 Fetrek çayı sultan vadisi projemiz diye devam ediyor proje tanıtımı. Bu projenin sahibi kim?  Çevre ve şehircilik bakanlığına bağlı olan Devlet Su İşleri Müdürlüğü.. İyi tamam da Torbalı belediyesi bunun neresinde, Fetrek Deresi’nin Torbalı ilçe sınırlarından geçmesi dışında?

Devam ediyoruz.. ‘’ Torbalı’ya değer projeler ‘’ adı altında sıralanan belediye hizmetleri, İZBAN raylı taşıma sistemi, 100 yataklı huzurevi,  TOKİ toplu konut projemiz, İzmir – Selçuk duble yolu, Sosyal Hizmetler Müdürlüğünü getirdik ,Sosyal Sigortalar kurumu binası, Metropolis ören yeri oldu diye liste devam ediyor. Tek tek bakalım . İZBAN’ın Torbalı’ya gelmesi, Ulaştırma bakanlığı ve İzmir Büyükşehir ortak projesi olarak yapıldı. TOKİ konutları sadece Torbalı’da değil Türkiye’nin pek çok ilçesinde yapılan bir devlet projesi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve SGK binasının yapılması ise ilgili bakanlıkların Torbalı’ya kazandırdığı projeler.. Metropolis ören yeri Kültür Bakanlığının yürüttüğü bir proje. Huzurevi’nin mevcut arsası Torbalı’dan karşılandı, belediye’de bir miktar arsa kamulaştırması yaptı ama orası da yine ilgili bakanlığa bağlı.. Bunların içinde en çok dikkatimi çeken proje ise, İzmir – Selçuk duble yol çalışması oldu.  Yol Torbalı’dan geçiyor tamam anladık da belediye bu yolun hangi noktasında duruyor onu anlamadık.

Sonuç olarak?   Bu tür icraatlarda brüt üstünden konuşmamak en iyisidir yani. Brüt olandan devlet katkısını düşüp net üstünden konuşmak lazım ki, işin netini görelim değil mi ama?

Yani vesselam.

Neti görelim.

Brütü değil.