27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Temmuz 2017, Çarşamba 16:02

BU ÖĞRETMENLERİN HER BİRİSİ BİRER ÇALIKUŞU

Geçen yıl eğitim dönemi öncesinde okul idaresinin değişmesinin ardından kelimenin tam anlamıyla devrim yaşayan Çaybaşı 80. Yıl İlkokulu’nun fiziki şartları ile birlikte kaderi de değişiyor.

Geçen yıl eğitim dönemi öncesinde okul idaresinin değişmesinin ardından kelimenin tam anlamıyla devrim yaşayan Çaybaşı 80. Yıl İlkokulu’nun fiziki şartları ile birlikte kaderi de değişiyor. İki yıl önce fiziki açıdan kötü şartlara sahip olan Çaybaşı 80. Yıl İlköğretim Okulu, başlatılan proje ile ilçenin en lüks okuluna dönüştürülüyor. Üstelik bu çalışmalar, öğretmenlerin gönüllü çalışması ile gerçekleşiyor. Ders saati boş olan öğretmenler eski sıraları tamir edip boyuyor, eski ekipmanlar yenilenerek lüks hale getiriliyor.

LÜKS SINIFLAR

Geçen yıl okul idaresinin girişimi ile başlatılan proje kapsamında okulun sıra, masa, sınıf panoları ve perdeleri ve kapılarına kadar tüm fiziki donanımları yenilenmişti. Bu yılda okulun daha iyi şartlara sahip olması için çalışmaları sürüyor. Ancak okulun bütçe sorunundan dolayı, eski sıraların tamir edilmesi, boyanması, masaların verniklenmesi gibi tüm işler okulun öğretmenleri tarafından gerçekleştiriliyor. Dersi boş olan öğretmenler sırayla okul sıralarını tamir edip boyuyor. Bayan öğretmenler ise okulun duvarlarına ve sınıf kapılarına resimler çiziyor. Okul Müdürü Kadir Özden de sırası geldiğinde boyacılığa ve tamirciliğe soyunuyor. Öğretmenlerin fedakârlığı sayesinde Çaybaşı 80. Yıl İlköğretim Okulu ilçenin en güzel okuluna dönüşüyor.

ÖĞRENCİLER OKULU DAHA ÇOK SEVECEK

Okulun fedakar öğretmenleri tarafından başlatılan proje, her öğretmene örnek olacak cinsten. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlatılan proje ile ilçedeki en kötü şartlara sahip okul, en iyi şartlara sahip okula dönüşüyor. Üstelik bu proje, ödenek harcanmadan gerçekleşiyor. Hazır masa, sıra ve panolara para ödeyecek bütçesi olmayan okulda, tüm işler öğretmenlerin gönüllü olarak çalışması ile sağlanıyor. Hazır pano almak yerine kumaş ve metal parçalar alınıyor. Metal parçaları birleştiren öğretmenler, kumaşı üzerine dikerek sınıf panosu hazırlıyor. Eski sıraların demirlerini tamir edip boyayan öğretmenler, üzerindeki ahşap masa kısmını da yenileyerek lüks okul sıralarına dönüştürüyor. HASAN DEMİR