29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Ağustos 2017, Salı 11:17

BU KAVŞAĞA ARTIK BİR ÇÖZÜM BULUN

Alpkent Kavşağı olarak bilinen ve sık sık kazaların yaşandığı kavşak, bugün yine sürücülere zor anlar yaşattı. Yalnızca bir aracın girebildiği kavşağa arka arkaya iki araç girmeye çalışınca zincirleme kaza riski ile karşı karşıya kalındı.

Alpkent Kavşağı olarak bilinen ve sık sık kazaların yaşandığı kavşak, bugün yine sürücülere zor anlar yaşattı. Yalnızca bir aracın girebildiği kavşağa arka arkaya iki araç girmeye çalışınca zincirleme kaza riski ile karşı karşıya kalındı. İzmir – Aydın Karayolu’ndaki seyir halindeki araçlar, kavşaktaki araca çarpmamak için ani fren yapmak durumunda kaldı. Arka arkaya sıralanan araçlar, trafiği karma karışık bir hale getirdi. Bir anda bütün sürücüler arkadan gelecek olan bir aracın duramaması ile yaşanacak bir zincirleme kazanın paniğine kapıldı. Neyse ki o sırada, 200 metre gerideki kontrollü kavşakta kırmızı ışık yanmasıyla kaza riski ortadan kalktı.

KAVŞAK KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü önündeki kavşak, Alpkent’ten karayoluna çıkış yapmak için kullanılıyor. Ancak karayolunun artasındaki kavşak yalnızca bir aracın sığacağı genişliğe sahip. İlk çıkan araç diğer yöne dönemezse arkadan gelen araç karayolunun ortasında sıkışıyor. Bu durumda kazalara davetiye çıkarıyor. Ölümlü kazalarında meydana geldiği kavşakta kazasız hafta geçmiyor. HASAN DEMİR