16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Temmuz 2017, Perşembe 08:55

BOZDAĞ’IN KARI TORBALI’YI SERİNLETİYOR

Ödemiş’li Adnan Saygılıer, 50 yıldır kar helva satarak yaz sıcaklarında vatandaşları serinletiyor. Haftasının yarısında Ödemiş’te satış yapan Saygılıer, diğer yarısında ise Torbalılılara hizmet veriyor.

Ödemiş’li Adnan Saygılıer, 50 yıldır kar helva satarak yaz sıcaklarında vatandaşları serinletiyor. Haftasının yarısında Ödemiş’te satış yapan Saygılıer, diğer yarısında ise Torbalılılara hizmet veriyor. Ödemiş Bozdağ’dan getirdiği kar ve kendi el yapımı olan şerbeti birleştiren Adnan Saygılıer, gerçek kar helvası lezzeti ve serinliğini ilçe halkına sunuyor. Ramazan ayında Ramazan sokağında bu lezzete erişen Torbalılılar şimdi ise Perşembe günleri Tepeköy Pazarı’nda kar helvası için sıraya giriyor. 2156 rakımdan gelen kar, Bozdağ’ın serinliğini Torbalı’ya taşıyor.

KAR 12 AY ERİMİYOR

Aynı zamanda araştırmacı gazeteci olan Adnan Saygılıer, 50 yıldır bu mesleği icra ediyor. Baharda, Bozdağ’ın zirvesine çıkarak zirvedeki karları toplayıp kuyulara dolduran Saygılıer, kuyudaki karların üzerini örterek erimesini önlüyor. Böylece karlar Temmuz ayında bile erimeden muhafaza oluyor. Kar helvası yapacağı gün sabaha karşı dağa çıkarak ihtiyacı kadar olan karı alan Saygılıer, evde yaptığı hakiki karadut ve vişne şerbetleri ile kar helvası yapıyor. Doğal kar helvasının hiçbir zararı olmadığı gibi birçok yararı bulunuyor. HASAN DEMİR