19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Ekim 2017, Salı 08:51

BÖYLE VERGİ Mİ OLUR?

Dün sabah işbaşı yaptığımdan belli bir süre sonra acaba bu hafta ne yazsam diye düşünürken zaytung haberlerini karıştırmaya karar verdim. Malum bu tarz haberler kara mizahın öncülerinden oldu. Fazla karıştırmadan bir haber gözüme ilişti bile. Zaytung haberde dünkü derbi maçı vardı. Gerçi derbi demeye de bin şahit ister. Her neyse. Diyor ki haberde “hakem Cüneyt Çakır'a küfür eden taraftarlardan vergi alınacak.”

Haydaaa !!! Ne işin var çayda. Bence günün esprisi oldu bu. Memleket malum vergi cenneti. Cüneyt beyde katledince maçı haliyle bir tepki oluştu. Oluşan tepkiden rahatsız kurumlar da böyle bir yaptırım uyguladı. Olur mu? Olur. Burası Türkiye yok öyle!!! Bazen diyorum ya ben şaşma yetimi yitirdim. Normal karşılıyorum. Siz boş verin derbiyi. Torbalı'da davulla zurnayla spor derneklerinde heyecanla beklenen derbi fos çıktı. Siz boş verin derbiyi.. Göztepe'ye Altınordu'ya Torbalı spora bakın.

ESHOT'A SAYGI

Bir başka konuda. Eshot Genel Müdürlüğünün otobüs seferlerinde ki 90 dakikanın kalkacağı söylentileri üzerine. Tahminim Cumhuriyet bayramı 10 kuruşa tek basımının ardından böyle bir uygulamaya gidileceğini düşünüyorum. Tek basımın daha ucuz çoklu basımın üzerine ek ücretler gelecektir. 90 dakika diğer bir çok büyük şehir belediyede yok. İzmir bu konuda fark yaratıyordu. Ama bu farkın da bir maaliyeti var. Eshot Genel Müdürlüğü 10 yıldır bu maaliyeti üzerinde kambur olarak taşıyordu. Hem belli bir yaş üstü bedava olacak hem de 90 dakika bedavaya gezdirecek. Zor bir iş. Bir vatandaş olarak bende kalkmasını istemem ama eğer kalkarsa da saygıyla karşılamak gerektiğini düşünüyorum.

HAYIRLI TESKERELER İBO

İbrahim Danış gazeteci kardeşimiz bu sene maşallahı var. Hem Büyük Torbalı gazetesinden ayrıldı hem nişanlandı hem zayıfladı hem de askere gidiyor. Bu seneye ne kadar çok şey sığdırdı. Kendisine hayırlı tezkereler diliyorum. Sosyal medyadaki düşündürücü ve eğlendirici paylaşımlarını özleyeceğiz. Tabi sadece paylaşımları kendisi de özlenecek eminim. Ailesine şimdiden sabırlar diliyorum. Güle güle gider sağlıklı gelir umarım. Buradan bir nevi arkasından su dökmüş olalım. Tekrar hayırlı teskereler.