29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

4 Mayıs 2017, Perşembe 15:57

BÖLGE GAZETECİLERİ TORBALI'DA BULUŞTU

İzmir’de görev yapan yerel gazeteciler Basın İlan Kurum İzmir Şube Müdürlüğü organizasyonunda ilçede eğitime tabi tutuldu. 3 gün süren eğitimler sonrasında ise gazeteciler birlikte yemek yedi.

BASIN İlan Kurum İzmir Şube Müdürlüğü İzmir ilçelerinde görev yapan gazetecilere Torbalı’da 3 gün boyunca eğitim verdi. Torbalı Ticaret Odası’nın katkıları ile gerçekleşen eğitimler sonucunda oda, gazetecilerle Alaçatılı Yusuf Usta’da yemek yedi. Son seminerden sonra yemekte buluşan gazeteciler, özellikle internet gazeteciliği üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Eğitmenlerin yanı sıra Basın İlan Kurum İzmir Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır’ın ve Ticaret Odası yönetimi ile Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun’un da hazır bulunduğu yemeğe onlarca gazeteci katıldı.

OLGUN, GAZETECİLİĞİ ANLATTI

Ödemiş, Tire, Selçuk, Bayraklı, Torbalı, Çeşme, Aliağa gibi ilçelerde yayın yapan yerel gazete çalışanları 3 gün boyunca ilçede eğitimlere tabi oldu. Oğuzhan Kavaklı, Ayhan Mengüloğlu, Ali Kayadibi tarafından Haber yazma teknikleri, mizanpaj ve etkili iletişim eğitimlerine tabı tutulan gazeteciler, son olarak Torbalı Ticaret Odası’nın davetiyle yemek yedi. Büyük Torbalı, Torbalı Ege,Bizim Torbalı, Özgür Torbalı, , Torbalı Postası, Aliağa Ekspres, Bakırçay Postası, Büyük Tire, Gazetem Çeşme gibi gazete çalışanları ile yöneticilerinin yer aldığı yemekte özellikle internet gazeteciliği üzerinde konuşuldu. İlçede gazeteciliğin gelişmesinde büyük pay sahibi olan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Büyük Torbalı Gazetesi’nin 20 yıllık yayın hayatına başlangıcından, başarısına kadarki süreci bir bir anlatırken, ilçenin gazetecilik anlamında da öncü olduğunu kaydetti. Torbalı’da büyük bir potansiyelin olduğunu hatırlatan Olgun, internet gazeteciliğinde de büyük başarıların söz konusu olabileceğini söyledi.

İNTERNET VURGUSU

Güzel bir eğitim sürecini gerçekleştiğini belirten Basın İlan Kurum İzmir Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır ise, “Torbalı’da çok faydalı 3 günlük eğitim gerçekleştirdik. Bu tür buluşmaların sık gerçekleşmesini istiyoruz. Torbalı ev sahibi oldu. Torbalı Ticaret Odası yöneticilerine ve başkanı Abdulvahap Olgun’a teşekkür ederim” dedi. İnternet gazeteciliğinin önemine değinen Çakır, “Gazetelerinizin internet sitelerinin üzerine düşün. Bası İlan Kurumu’nun internet siteleri üzerinde çalışmaları söz konusu. Sizden isteğimiz gazetedeki haberleri sitelerinize gün içerisinde girmeniz. Ayrıca sadece yerel haber ısrarında bulunmayın. Ulusalda olup da yereli ilgilendiren haberler de girmelisiniz” şeklinde konuştu.