16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Haziran 2017, Cumartesi 08:33

BİZİM COĞRAFYA

Hoş bu Coğrafya da İsrail Devleti kurulmadan önce her şey güllük,gülistanlık mıydı ki,hangi zamanlar ölüm ve savaş eksik oldu ki buralarda? Kan ve gözyaşı coğrafyası. Sürekli sorun hali,suçlama,savunma,saldırı,vahşet,katliam,öç alma, diyet ödeme,kölelik,kulluk,esaret,kaçış,kadın ticareti.Kötüye dair ne istersen yaşaya bilirsin buralarda.Hatırlayanlar vardır sanırım.Irak ve İran'ın sekiz yıl, namaz molaları vererek savaştıklarını. Yine dolaplar döndürülüyor buralarda. Sahi ne oldu?

Musul,Kerkük,Rakka, şuranın,buranın Doğusu,Batısı, operasyonlar,koridorlar,uçuşa yasak bölge, İnsanlı,İnsansız tampon bölgeler,mayınlı araziler,dikenli teller,beton duvarlar. Arap baharı imiş, Ah be kardeşim!  Arab'ın baharı olsa ne olur,yazı olsa ne olur?

 Hani dik duran,uşak olmayan,egemen,bağımsız,doğaya ve canlıya saygı gösteren, laik ve demokratik bir Arap gösterin.En basitinden sorayım olmaz ise. Arapların olduğu yerde,sivil toplum kuruluşu bir dernek,bir sendika gösterin dişlerimi kıracağım. Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetimi denilen yerde ne için Askerimiz bulunuyor ise,şimdi de Katar'da olacakmışız haberiniz vardır sanırım.Tam da bir çok Ülkenin Katar'ı terörizme destek veriyor açıklamalarının olduğu dönemde.Yemen'de ne için öldüysek,Irak'ta,Filistin'de,Suriye'de, Katar'da yine ölmeye devam edeceğiz anlaşılan.

Kendi Ülkemiz de terör sorununu çözemez iken,bunca dış beladan kurtulamayacağız gibi. Sayın Davutoğlu azledildikten, sonra dış politikamız adına umutlu olmaya çalışmıştım kendimce,ama yanılmışım yine.Dış sorunlarımız tam gaz ileriye gidiyor ve gideceğe benziyor. Değerli okurlar Emperyalizmin böl,parçala ve sömürüye devam et politikası tıkır,tıkır işliyor. Sayın iktidar sahipleri.Yüzde elliden Bir fazla oy aldım,her şeyi ben bilirim diye davranmaya devam ederseniz başımız içeride ve dışarıda beladan eksik olmuyor,siz de görüyorsunuz.

Ortak akıl üretmek zorundasınız,sürekli başkalarını suçlayarak bu iş yürümez.Devlet olmak böyle bir şey değil.Benden uyarması.Hoş, sizin kimsenin aklına ihtiyacınız yok ya.Bildiğiniz gibi yapmaya devam edin.Tarih,zaman ve gelecek neler gösterecek hep beraber göreceğiz. İki yüz kırk sekiz insan evladının ölümü gibi.

Bindik bir alamete,gidiyoruz kıyamete amaney.

Sevgi ve saygıyla.