29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Ağustos 2017, Çarşamba 11:36

BİSİKLETÇİLERİN HEDEFİ TRAFİKSİZ TORBALI

Torbalı’da yaklaşık bir buçuk ay önce kurulan ve bisiklet sporunu teşvik etmeyi amaçlayan Metropolis Bisiklet topluluğu kısa sürede 40 kişilik üye sayısına ulaştı

Torbalı’da yaklaşık bir buçuk ay önce kurulan ve bisiklet sporunu teşvik etmeyi amaçlayan Metropolis Bisiklet topluluğu kısa sürede 40 kişilik üye sayısına ulaştı. Grup halinde ilçe içi ve dışına turlar düzenleyen bisikletçilerin hedefi çok daha geniş kitlelere ulaşabilmek. İzmir’de bulunan diğer bisiklet kulüpleriyle de temasa geçen topluluk zaman zaman ilçe dışına turlar düzenliyor. Bisikletçiler; Urla, Yakapınar,Kuşadası,Tire gibi güzergahları tercih ediyorlar. Metropolis Bisiklet Topluluğunda hemen her meslek ve yaş grubundan kimselere rastlamak mümkün. Bisikletçiler, Torbalı’daki trafik sorununa çözümün halkın kısa mesafelerde araba yerine bisiklet kullanması olduğunu düşünüyorlar.

TORBALI TRAFİKTEN BİSİKLETLE KURTULUR

Torbalı’da yaşanan şehir içi trafiğin temel nedenlerinden bir tanesinin çok sayıda aracın trafikte seyretmesi olduğuna değinen Metropolis Bisiklet Topluluğu kurucularından olan Murat acar, “İlçemizde bisiklet kullanımını teşvik etmemiz gerekiyor. Avrupa’da bazı kentlerde araba görmeniz imkansız hemen her yere ulaşım bisikletle sağlanıyor. Bunun hem çevre sağlığı açısından hem de insan sağlığı açısından son derece olumlu sonuçları oluyor. Bir kere havanız temiz kalıyor, trafik karmaşası ve gürültüsünden uzaklaşıyorsunuz ve kent nefes alır hale geliyor. Trafik kazaları yaşanmadığı için can ve mal kaybı da söz konusu olmuyor. Biz, Torbalı caddelerinde arabalardan çok bisikletlerin olduğu bir yarın hayal ediyoruz. Ve bunun için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.