26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Eylül 2018, Cuma 08:39

BİRLİKTE DAYANIŞALIM

Süperpak işçilerinin onurlu mücadelesi devam ediyor. 3 ayı geçen bir zaman diliminden sonra taraflar Çarşamba günü görüştüler. İşverenin teklifi 3 yıl iş garantisi. Ayrıca bu sene hariç diğer 2 sene enflasyon oranında zam oldu. Toplantıda tam bir anlaşma sağlanamamış olup işçiler işverenin teklifini düşünmek için süre isteyip masadan ayrıldılar. Büyük bir ihtimal önümüzdeki pazartesi kararlarını açıklayacaklar. Bize de hayırlısı olsun demek düşer. 

Ekmek davasında bir çok firma işçileri var. Mesela Cargill işçileri... Onlarda işten atılalı 5 ayı geçti. Bursa fabrika önünden İstanbul genel merkez müdürlüğüne yürüdü işçiler. İşlerini geri istiyorlar. TKH, Tek Gıda İş başta olmak üzere bir çok sivil örgüt desteklerini veriyorlar. Geçenlerde sanatçı Haluk Levent baklava tepsileriyle işçileri karşıladı. Tatlı yenildi tatlı konuşuldu. Bunlar güzel hareketler.

Gelelim bir başka direnişe... Asgari taleplerinin karşılanmamasından dolayı 3. Hava limanı işçilerinin haklı eylemlerine karşı çamur atmaya çalışan bazı medya grup yazarları açıklamalarda bulundular. “ Bu itler, bitlendik diyorsa biber gazı sıkıp içlerindeki şeytanı çıkaracaksın.” Şeklinde demeç veren bu kendini bilmezler halktan büyük tepki aldı. İsmi önemli olmayan bu medya yazarı bayan yalakalığı boşuna yapmıyor. Bal tutan parmağını yalar hesabı...Malum bu ülkede işçi tekmeleyenler güzel mevkilere geldiler. İşçiyi ezerek basamakları kolay atlıyorlar.

Ama benim bir çift sözüm var.

Gün gelecek devran dönecek... TOMİS ( Tüm otomotiv ve Metal işçileri Sendikası ) İzmir işçilerinin yayınladığı ortak bildirgeyi kısa ve öz olarak size aktarmak istiyorum. “3. Hava Limanı işçilerinin haklı direnişlerinde yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Birçok sektörde dayatılan kötü şartlara karşı 3. Hava Limanı işçileri gerekeni yapmıştır. Sendikal hakların yerler altına alındığı, kazanılan hakların kriz bahanesiyle gasp edildiği, işçi ölümlerinin rekor kırdığı bu dönemde yapılması gereken her sektörde biz işçilerin birlikte hareket etmesidir. Birlik olmak dayanışma ve umut demektir.”