20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Temmuz 2017, Cuma 13:51

BİR YILDIR BAĞ EVİNİ YAKANLARI ARIYOR

Emekli astsubay olan Ahmet Kılıç’ın geçen yıl Korucuk’taki bağ evi, önce hırsızlar tarafından soyulmuş ardından da kundaklanarak yakılmıştı.

Emekli astsubay olan Ahmet Kılıç’ın geçen yıl Korucuk’taki bağ evi, önce hırsızlar tarafından soyulmuş ardından da kundaklanarak yakılmıştı. Bağ evine geldiğinde çok sevdiği evini küle dönmüş halde gören Ahmet Kılıç, zanlıların yakalanması için bir yıldır mücadele ediyor. Ancak jandarmanın yürüttüğü soruşturmadan sonuç alamayan Kılıç, suçluların elini kolunu sallaya sallaya gezmesine isyan ediyor. Maddi kaybının çok büyük olduğunu ve bağ evini eski haline getiremediğini ifade eden Kılıç, suçluların cezalandırılmasını istiyor.

ÖNCE SOYUP SONRA KUNDAKLADILAR

Talihsiz olay geçen yıl yaşanmıştı. Emekli Astsubay Ahmet Kılıç, doğa ile iç içe olmak için Korucuk’tan bir bağ satın alarak içine bağ evi yaptırdı. Hobi olarak tarımla uğraşmak için çapa motoru alan Kılıç, güneş enerjisinden elektrik üreten bir sistemi de bağına kurdurdu. Ancak hırsızlar, Kılıç’a hiç rahat vermedi. Birkaç defa bağı soyan hırsızlar, Kılıç’ın İzmir’deki evinde olduğu sıralarda bağından araç gereçlerini çalmışlardı. Son olarak geçen yıl Mart ayında Kılıç’ın bağ evinden bir haftalığına ayrılmasını fırsat bilen hırsızlar, önce içeri girip bazı değerli eşyaları çaldılar, ardından ise bağ evinde bulunan bidon içindeki benzini kullanarak bağ evini ateşe verdiler.

SUÇLULAR CEZASINI ÇEKSİN

Gazetemize konuşan Ahmet Kılıç, itfaiye raporlarına göre 10 saat süren yangının hiç kimse tarafından görülmediği yönünde ifade verildiğini söyledi. Kılıç, “Bir haftalığına ayrıldığım bağ evime geri döndüğümde evi küller içerisinde buldum. Hemen jandarmaya haber verdim. İtfaiye ekipleri gelip inceleme yaptı. Raporda, yangının 10 saat sürdüğü söylendi. Ancak köydeki herkes yangını görmediklerini söylediler. Hırsızlar bazı eşyaları çalıp, geri kalanları benzin döküp yakmışlar. Failler bulunamadı. Görevli mercilerden ricam, bu olayın araştırılması ve suçluların cezasını çekmesidir” dedi. HASAN DEMİR