16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Haziran 2017, Pazartesi 09:15

BİR AYDA 160 İNŞAAT RUHSATI VERİLDİ

Hızla büyüyen ve gelişen Torbalı’da konutlaşma giderek artıyor. Torbalı’nın ne nüfus artışı ne de konutlaşma artışı hiç hız kesmiyor.

Hızla büyüyen ve gelişen Torbalı’da konutlaşma giderek artıyor. Torbalı’nın ne nüfus artışı ne de konutlaşma artışı hiç hız kesmiyor. Türkiye genelinde ekonomik hareketliliğin azaldığı günlerde bile ilçemizde yeni konut satışları durmuyor. Bu da yeni konutlar yapılmasını sağlıyor. Her yeni gün, yeni bir apartman temeli atılan Torbalı’da geçtiğimiz ay 160 yeni inşaat ruhsatı verildi. Torbalı Belediyesi Mayıs ayı içerisinde 160 yeni inşaata çalışma ruhsatı vererek yeni binalara izin vermiş oldu. Buda İzmir ortalamasının üzerinde bir sayıya tekabül ediyor.

AYDA ORTALAMA 550 TAPU SATILIYOR

Göçe dayalı nüfus artışı ile nüfusu çok hızlı artan Torbalı, gerek yeni konut yapımı gerek ise ikinci el konut alım satımında İzmir’in en aktif 5 ilçesi arasında yer alıyor. Yalnızca Mayıs ayında 160 yeni inşaatın başladığı Torbalı’da konut satış istatistikleri ise aylık 400 ile 700 arasında değişiyor. Yani Torbalı’da ortalama olarak ayda 550 tapu satılıyor. HASAN DEMİR