25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

26 Eylül 2017, Salı 14:13

BİLİMSEL OLMAYAN GERİCİ EĞİTİMİ REDDEDİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Kadın Kolları Örgütü, bugün basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması ile yeni eğitim müfredatını eleştiren ve karşı çıkan CHP Kadın Örgütü, basın açıklamasını Cengiz Topel İlkokulu önünde gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Kadın Kolları Örgütü, bugün basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması ile yeni eğitim müfredatını eleştiren ve karşı çıkan CHP Kadın Örgütü, basın açıklamasını Cengiz Topel İlkokulu önünde gerçekleştirdi. Müfredat ve eğitim sisteminin yap poz tahtasına çevrildiğini ifade eden Kadın Kolları Başkanı Fetiye Şengüzel, yeni müfredatın bilimsellikten uzaklaştırıldığını ve gerici bir zihniyet tarafından gerici bir nesil yetiştirmek için hazırlandığını ifade etti.

CİHAT DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ

Şengüzel açıklamasında “21. yüzyılda bilimi yasaklayan çağ dışı müfredata hayır diyoruz. Mustafa Kemal Atatürk eğitimin milli ve çağdaş olmasını nesillerin akıl ve bilimin öncülüğünde yetişmesini işaret etmiştir. Bu kriterlerde yetişmiş nesillerle kalkınılabilir, sanayileşmiş ülkeler ile yarışıla bilinirdi. Bugün dayatılan müfredat ülkeyi orta çağa götürecek, içinde yaşadığı dünyayı algılayamayan gelecek için fikir üretmeyen nesiller yetişmesine neden olacaktır. Değerli veriler laik olmayan eğitim bilimsel değil, bilimsel olmayan eğitim evrensel değildir. Bizler cihat yerine yurtta barış, cihanda barıştan yanayız” dedi. HASAN DEMİR