19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

6 Haziran 2017, Salı 11:29

BESİCİYE GÜNEY AMERİKA SIĞIRI DAĞITILACAK

Sektörün talebini karşılamak için başlatılan ithalat kapsamında Et ve Süt Kurumu tarafından getirilen büyükbaş besilik sığır projesi yeniden başlıyor. Güney Amerika’dan getirilen sığırlar İzmir’in hayvan merkezlerinden olan Torbalı, Ödemiş, Bayırdır gibi bölgelere de dağıtılacak.

Sektörün talebini karşılamak için başlatılan ithalat kapsamında Et ve Süt Kurumu tarafından getirilen büyükbaş besilik sığır projesi yeniden başlıyor. Güney Amerika’dan getirilen sığırlar İzmir’in hayvan merkezlerinden olan Torbalı, Ödemiş, Bayırdır gibi bölgelere de dağıtılacak. Program kapsamında Mersin Uluslararası Limanına bir gemiyle Güney Amerika'dan getirilen 25 bin besilik hayvanın üreticilere teslimatına başlandı. Limana getirilen hayvanları inceleyen ve üreticilerin taleplerini dinleyen Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sami Cüceloğlu, her zaman üreticilerin yanında olduklarını söyledi.

95 BİN SIĞIR DAĞITILACAK

Besicilerden alınan ilk 6 aylık talep doğrultusunda yurt dışından getirilen, Güney Amerika ve Avrupa menşeli besilik sığırların çeşitli limanlarda üreticiye teslim edildiğini aktaran Cüceloğlu, "Et ve Süt Kurumu aracılığıyla besicilerin ilk 6 ay için yaptığı başvurulardan 95 bin besilik sığırın teslimatı gerçekleştirildi. Haziran ayı içerisinde de 90 bin hayvanın daha teslimatını yapacağız. Temmuz ayında ise bu rakam 95 bin olacak. Bu şekilde talep edilen miktarın hepsini karşılamış olacağız." dedi.