29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Mayıs 2017, Cuma 09:17

BENZİNLİK İDDİASI VE ARANAN GERÇEKLER

Ege’de Son Söz Gazetesi geçen gün önemli bir iddiayı sayfalarına taşıdı. Bizde Ege’de Son söz gazetesini kaynak göstererek yorumsuz olarak haberi verdik. İki gündür Torbalı kamuoyu bu konuyu konuşuyor. Konu ile ilgili siyasetçilerde devreye girdi. Herkes konu ile ilgili fikrini söylüyor. Ege’de son söz gazetesi İzmir’de oldukça yoğun takip edilen 10 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ağırlığı olan bir gazete.. Bence bu konu enine boyuna konuşulup bu iddialar ile net açıklamalar yapılmalı..

EGE’DE SON SÖZ’ÜN HABERİ NASILDI?

Ege’de Son Söz gazetesi haberi şu şekilde verdi. Haber oldukça uzun başlangıcından kısa bir bölüm alıyorum ‘’ İzmir’in nüfusu her geçen yıl artan ve sürekli göç alan ilçelerinden birisi olan Torbalı’da sanayi, tarım ve konut yerleşim alanlarını kontrol altına almak isteyen Torbalı Belediyesi imar plan çalışmalarını hızlandırdı. Torbalı Belediyesi, şehir merkezini kapsayan alanı ilgilendiren 1/5000 ölçekli nazım imar planını Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi. Büyükşehir de ilçeden gelen önerileri ve talepleri dikkate alarak yeni planı tamamladı. İlçenin bundan sonra anayasası olacak olan yeni imar planları askıya çıkartıldı.

ŞOK OLDULAR

Haber şöyle devam ediyor '' Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkartılan planları inceleyen ilçedeki akaryakıt istasyonları sahipleri büyük bir şok yaşadı. Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez’in kendisine ait akaryakıt istasyonu ve belediyeye ait şu anda faaliyette bulunmayan iki akaryakıt istasyonu dışında tüm akaryakıt istasyonlarının yeni planda “ticaret alanına” çevrildiği ortaya çıktı. Torbalı’nın ortasından geçen ana yol üzerinde günde binlerce araca hizmet veren akaryakıt istasyonları yeni planda yok oldu. İlçe belediyesinin altyapısını hazırlayarak Büyükşehir’e gönderdiği öneri plan aynen kabul edilirken ilçe merkezindeki diğer sekiz akaryakıt istasyonunun yeni planda görünmemesi kafaları karıştırdı.’’

BAŞKANI CANLI YAYINA DAVET ETMEK İSTEDİM

Dün sayın başkanı aradım.Maalesef ulaşamadım.Herhangibir geri dönüşte olmadı. Kendisini gazetemizin internet televizyonuna davet edip, canlı yayında bu konuya açıklık getirmesini isteyecektim. Belediye basın Bürosunun başında olan Sayın Halit Tunç’a ulaştım konuyu ona anlattım. Başkanın medyatik olmayı sevmediğini bazı televizyon kanallarından da teklif geldiğini onlarada çıkmadığını söyledi bana.. Gerçi şunu da eklemek isterim..Biz daha televizyonu yayına almadan Metropolis’te yapılan kahvaltıda başkana konuyu anlatmış, gelirim cevabı almıştım.. Hatta yayına başlayın gelirim, projelerimi orada da anlatırım dedi bana bende buyurun gelin dedim.. Daha sonra televizyon yayına geçince referandum sonrası yine basın bürosu vasıtasıyla kendisini davet ettim.. Ama gelmediler.. Oysa geçen gün ortaya atılan iddialar ile ilgili bu canlı yayın bulunmaz nimetti. Cevap aranan tüm soruları başkan canlı yayında açıklayabilirdi.''

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Başkan Görmez’e tekrar çağrı yapıyorum.. Gelin bu konu ile ilgili konuşacağınız ne varsa canlı yayında açıklayın. Ekranlarımız size açık.. Torbalı halkına bu konu ile söylemek istediğiniz ne varsa açık ve net anlatın..

Mesela aşağıdaki sorular cevap bekliyor.

İlçelerin nazım imar planlarını hazırlama yetkisi yasada kime verilmiştir?

Büyükşehir belediyeleri bu planları ilçe belediyelerinin bilgisi ve onayı olmadan keyfi değiştirebilir mi?

Söz konusu haberin belirli çevreler tarafından yerel basına servisi edildiği iddiasına dönük olarak bu çevreler kimler ve neden böyle bir haber servisi yaptılar, bu konunun netleşmesi gerekmiyor mu?

Bu imar planını büyükşehir belediyesinin bu şekilde değiştirdiği iddia ediliyor peki ; Büyükşehir neden böyle bir değişiklik ihtiyacı duydu? Başka hangi ilçe belediyesinin imar planına bu şekilde müdahale edildi?

Belediyenin bu konu ile ilgili elinde bu iddiayı çürütecek belgeleri varsa bu belgeleri kamuoyu ile paylaşmayı düşünmüyor mu?

Dünden bu yana bazı siyasi çevreler konuyu çözeceklerini çözüm yolu sunacaklarını ifade ediyor, basına demeç veriyorlar. Bu kişiler bu yetkiyi ve gücü nereden alıyor?

 

Sonuç olarak ; En büyük silah gerçektir. O yüzden oluşabilecek bilgi kirliliğinin önüne geçmek için belediye yönetimi yalın bir dille derdini Torbalı kamuoyu ile paylaşmalıdır.