28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

7 Nisan 2017, Cuma 08:52

BELEVİ YOLUNUN TEMELİ ATILDI

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'de 21 kilometre uzunluğunda olacak 2'şer şeritten oluşan çift yönlü 'Tire-Belevi' karayolunun temelini attı

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'de 21 kilometre uzunluğunda olacak 2'şer şeritten oluşan çift yönlü 'Tire-Belevi' karayolunun temelini attı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Belevi yol çıkışının bulunduğu Kesikbaş Mevkii'nde düzenlenen 'Tire-Belevi' karayolunun temel atma törene katıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ve İbrahim Turhan, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı CHP'li Tayfur Çiçek de törende yer aldı. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız da törende birer konuşma yaptı.

KURTULUŞ GÜNÜNDE AÇILACAK

Konuşmasında ülkeyi daha erişilebilir ve ulaşılabilir yapmak için 81 ili birbirine bölünmüş yollarla bağladıklarını söyleyen Bakan Arslan, 16 Nisan'dan sonra da yasaların çizdiği sınırlar doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. 2018 yılının 4 Eylül tarihinde bitirilecek yolun Tire'nin kurtuluş gününe denk gelmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Arslan, Belevi'nden başlayacak yolun Çayırlı mahallesine kadar olan 21 kilometrelik bölümünde çalışmaların hemen başlayacağını, geriye kalan 13 kilometrelik kısmının ise Çatal bağlantılı olacağını ifade etti. Tire- Belevi yolunda bugüne kadar yaşanan can kayıplarının üzücü olduğunun altını çizen Arslan, "Kurtaracağımız canların değeri parayla ölçülemez. Tirelilere sözümüz vardı, yerine getiriyoruz. Ödemiş, Tire, Beydağ ve Kiraz'ın mümbit topraklarında yetiştirilen ürünler rahatça İzmir'e ulaşacak. 24 metre genişliğindeki bölünmüş yol iki gidiş, iki geliş 4 şerit olacak. Sıcak asfaltla kaplanacak yol, toplam 73.5 milyon liraya mal olacak" dedi.

BAKAN ARSLAN: "16 NİSAN'DA ÇİFT BAŞLILIK BİTECEK"

Asya ve Avrupa arasında köprü olan Türkiye'yi dünya çapında daha ulaşılabilir yapmayı amaçladıklarını anlatan Bakan Arslan, "Ülkemizin 81 ilini bölünmüş yollarla birbirine bağlıyoruz. Bu coğrafyada uçakla, 3 saatte 1.5 milyar insana ulaşabiliyoruz. Ortada 31 milyar dolarlık bir pasta var. Ne zaman Türkiye gelişse, ticaretteki pastadan daha fazla pay istese birileri 'Dur" diyor. Gelişmemizi istemiyor. İstanbul'daki 3'üncü havalimanı ve diğer projelere niye karşı çıkıyorlar zannediyorsunuz? 16 Nisan'dan sonra çift başlılık bitecek. Yasaların bize çizdiği sınırlar doğrultusunda vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.