25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Temmuz 2017, Cuma 11:07

BELEDİYENİN O PROJESİNDE ŞİMDİ YELLER ESİYOR

Torbalı Belediyesi tarafından Yeniköy’de sevgi yolu kurulması için büyük umutlarla başlatılan proje başlamadan son buldu. Yeniköy’ü kalkındırmak ve Metropolis Antik Kenti’nin tanıtımını yapmak için geliştirilen proje, kağıt üstünde kalarak rafa kaldırıldı.

Torbalı Belediyesi tarafından Yeniköy’de sevgi yolu kurulması için büyük umutlarla başlatılan proje başlamadan son buldu. Yeniköy’ü kalkındırmak ve Metropolis Antik Kenti’nin tanıtımını yapmak için geliştirilen proje, kağıt üstünde kalarak rafa kaldırıldı. Geçtiğimiz yıl, Torbalı Belediyesi tarafından başlatılan proje ile Yeniköy’den Metropolis Antik Kenti’ne uzanan sokağın sevgi yolu olması kararlaştırılmıştı. Belediye tarafından başlatılan proje kapsamında çok sayıda kişi gönüllü olarak, sevgi yolunda bulunan evlerin beyaza boyanması, demir kapıların maviye boyanması ve yerlere çiçek çizme gibi işler için günlerce çalışmıştı. Daha sonra ise Yeniköy’e bir organik Pazar kurulması planlanmış ve İzmir’deki en güzel organik pazarın kurulması için bu işi yapacak olan Yeniköy’lü vatandaşlar, belediye yetkilileri ile beraber İzmir’in farklı ilçelerindeki organik pazarlara götürülmüşlerdi.

ÇOK FAYDALI OLACAK

Yeniköy’de başlatılan sevgi yolu projesi hayata geçmeden rafa kalkınca, hem umutlar hem de emekler boşa gitmiş oldu. Oysa kurulacak organik Pazar ile dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmasıyla Yeniköy’ün kalkındırılması, sevgi yolun ile Metropolis’e çıkan güzel bir yürüyüş yolu oluşturulması ve yabancı turistlerin dikkatinin Metropolis Antik Kenti’ne çekilmesi sağlanacaktı. HASAN DEMİR