26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Haziran 2017, Cumartesi 08:59

BELEDİYELERİN PARA MUSLUĞUNA DARBE

Hükümet yapacağı düzenlemeyle OSB'lere emlak vergisi, tabu harcı ve TRT payı muafiyeti getirecek.Torbalı gibi sanayiden yoğun vergi geliri olan belediyeler muafiyete ciddi gelir kayıpları olacağı için karşı çıkıyor.

Hükümet yapacağı düzenlemeyle OSB'lere emlak vergisi, tabu harcı ve TRT payı muafiyeti getirecek. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı ve birkaç gün içinde getirilecek düzenlemenin açıklanması beklenirken, Torbalı gibi sanayiden yoğun vergi geliri olan belediyeler muafiyete ciddi gelir kayıpları olacağı için karşı çıkıyor. Belediyeler süreci yakından takip ederken açıklanacak olası karar sonrası itirazlarını dile getirmeyi planlıyor. Hükümetin belediyelerin rahatsızlığının farkında olduğunu ifade eden AKP İzmir Milletvekili Necip Kalkan, belediyeler için de çalışma yapıldığını ve yakında bu konuda da gerekli açıklamaları yapacaklarını söyledi.

OSB GELİRLERİNDEN BELEDİYELERE BÜYÜK DARBE

OSB'ler için emlak vergisi muafiyeti, tapu harçları ve TRT payının alınmaması yönünde planlanan süreç hakkında konuşan AKP İzmir Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Necip Kalkan, 'Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi lazım. Türkiye'deki işsizlik oranının İzmir'i de baz aldığınızda çok yüksek olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin büyümesi demek ihracatımızın arttırılması anlamına gelir. İhracatı arttırma yolları da yatırımların büyütülmesi ve yatırımcılara kolaylıklar sağlamakla mümkündür. Yatırımcılara daha kolay ve daha ucuz şartlar sağlandığında dünyadaki rakipleriyle daha kolay rekabet edebilirler. Bu imkanları vermek gerekiyor. Türkiye üretimde kaliteyi tutturuyor ama fiyatı tutturmada zorlanıyor. Bunun için de emlak vergisi muafiyeti, TRT payı ve tapu harçlarının kaldırılması yönünde kolaylıklar sağlıyoruz. Tabi sadece bunlardan oluşmuyor. Bunun dışında da çok sayıda kolaylık sağlayacağız. Bu konuda çok sayıda destek öngörüyoruz. Önümüzdeki günlerde Meclis'te konuyla ilgili açıklama da yapacağım. Sanayicinin birim maliyetini düşürmeyi ve dünya pazarlarında yeni pazarlar elde etmek ve mevcut pazarlarımızı korumayı hedefliyoruz' dedi.