29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

31 Temmuz 2017, Pazartesi 09:12

BELEDİYEDEN KENDİ AYAĞINA SIKAN HAMLELER

Eski sadrazam, yeni sadrazama görev devrederken kapalı 3 zarf bırakmış: “Başın sıkışırsa birinci zarfı, biraz daha sıkışırsa ikici zarfı, çok sıkışırsa da üçüncü zarfı açarsın!” diye öğütlemiş. Yeni gelen bir süre uğraşmış, didinmiş, işleri düzene koyamamış. Her şey daha kötüye gidince aklına eski sadrazamın kendisine bıraktığı zarflar gelmiş. Birincisini açmış.Mektupta “düşmanlarını kötüle” diye yazılı. Başlamış kötülemeye. Düşmanlarına, demediğini bırakmamış ama fayda etmemiş.Bu kez ikinci zarfı açmış: “Etrafını kötüle!” O da bunu yapmış ve çevresi için demediğini bırakmamış ama yine işler berbat! Bu sefer “Son çare” diyerek üçüncü zarfı açmış. Zarftan çıkan küçük pusulada şunlar yazılı: “Sen de üç zarf hazırla!”

MEYDANLAR YAPTIRDIM YARANAMADIM

Torbalı’da AK Parti idaresi 3 yılı geçti.Yukarıdaki meşhur hikayenin aşağıyı yukarı ilk iki aşamasını yaşadığımızı kamuoyu gördü. Akraba kadrolaşmalarına dönük iddialar Torbalı basınını aşıp ulusal basına manşet oldu.O kadar sık kadro değişimi oldu ki bir süre takip edilmez noktaya vardı. Şimdi sormak lazım? Fetrek’i DSİ yapıyor. Hastaneyi Sağlık Bakanlığı.Yeni SGK binasını Çalışma Bakanlığı. Peki ya belediyenin kendi damgasını vurarak yaptığı büyük bir proje var mı? Öyle şaşalı şekilde anlatılan meydan projeleri, köy konakları, yürüyüş yolları falan filan bunlar her ortalama ilçe belediyesinin hatta feshedilmeden önce küçük belde belediyelerinin bile yaptığı rutin işler değil mi? Ben çöp topladım, sokağı temizledim, suyunu akıttım gibi konuları bir belediye hizmet hanesine yazar mı? Eğer yazmazsa meydanları, parkları da yazmaz..Bunlar asli işlerdir..Halk bunlar muntazam yapılsın diye oy veriyor zaten. Görevler hizmet diye anılabilir mi?

BÜYÜK PROJE TUĞRA MI?

Belediyenin üç yılda Torbalı’ya damgasını vurduğu en büyük hizmet meydana konulan tuğra olsa gerek. Onun içinde eğer Torbalı’da oylama yapılırsa halkın en az yüzde 60’ı meydandan kaldırılsın yerine Atatürk anıtı konulsun diyecektir. İsteyen Torbalı’da bir halk oylaması yapsın, denemesi bedava. Belediyenin aynı bu tuğra olayında olduğu gibi ben yaptım oldu mantığıyla yaptığı işlerin büyük tepki gördüğü hala neden görülmüyor, anlamak imkansız. Kim nasıl bir yönlendirme ile yapıyorsa muhalefete gerek kalmıyor zaten, işin kendisi zaten direkt tepkiye açık.

SUYUNBAŞI HANGİ AKLA HİZMET ÜCRETLİ OLDU?

Suyun başı ücretli olmuş. Hafta sonu haberini yaptık. Torbalı kamuoyuna ilk defa bizim gazete duyurdu. Bu işin yoğun tepki toplayacağı düşünülmedi mi? Bizim halka ne yaparsan yap ama asla cebine dokunma. O yüzden tepki üstüne tepki gördü bu olay..Belediyeye yakın kaynaklardan bana gelen bilgi. Suyun başına İzmir’den yoğun ziyaretçi geliyordu. O yüzden paralı yaptık ki, Torbalı halkı faydalansın şeklinde. Ne oldu? Göreceksiniz paralı olunca İzmir’den gelen daha fazla olacak, Torbalı halkı oradan ayağı tamamen kesecek. Zaten o kadar yoğun Suriyeli girişi var ki, artık oraya gitmeyeceğiz diye yoğun bir tepki vardı uzun zamandır. Bu yapılan ücretlendirme işi bile hiç muhalefete gerek kalmadan tepki toplayacak bir iş zaten. Daha doğum aşamasında nasıl görülmez doğrusu şok edici.

ORADA BİR ORGANİK PAZAR VAR UZAKTA

Buyurun organik Pazar alanına. Geçen hafta MHP Belediye Meclisi Üyesi ve gazetemiz yazarı Mehmet Vurur konuyu çok güzel özetledi. Bir dünya para dökülüp, Torbalı’nın merkezine o kadar uzak noktaya Pazar alanı mı yapılır Allah aşkına? Kim gider oraya? Hangi satıcı uzun süre durur orada? Alın size kendi kendisine muhalefet edecek bir iş daha. Ne kadar süper pazar yeri yaptım diye yırtınsan da, bir kere giden, yerini gören bu kadar uzağa bu neden yapıldı? Bu masraf buraya niçin yapıldı diye sormayacak mı?

GARAJ ESNAFINDAN SİZE OY ÇIKMAZ

Mesela garaj konusu; O kadar dağınık ve olumsuz yönetildi ki bu konu ancak bu kadar olur. Siz oradaki mağdur esnafın, onların yakın akrabalarının, dostlarının, komşularının hatta ve hatta onlara mal veren tedarikçilerinin bile bir daha bu belediye yönetimine oy vereceğini mi sanıyorsunuz? Alın size kendi elinizle yarattığınız bir muhalefet hareketi..Yani vesselam; hikayede anlatıldığı gibi ilk iki zarf artık açıldı.Üçüncü zarf da sırada bekliyor. Hayırlara vesile olsun!