20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

26 Eylül 2017, Salı 14:38

BELEDİYE YIKTI HURDACI TOPLADI ESNAF HÜZÜNLÜ SEYRETTİ

Torbalı Belediyesi, yeni belediye binasını yapacağı ilçe garajını uzun süredir boşaltmak için uyguladığı psikolojik baskı işe yaradı. Garajda kalan son beş dükkanda, esnaf tarafından boşaltılarak yıkım çalışmaları başladı.

Torbalı Belediyesi, yeni belediye binasını yapacağı ilçe garajını uzun süredir boşaltmak için uyguladığı psikolojik baskı işe yaradı. Garajda kalan son beş dükkanda, esnaf tarafından boşaltılarak yıkım çalışmaları başladı. Esnaf işletmelerini boşalttığı için son derece üzülürken, hurdacılara ise gün doğdu. İki gündür süren yıkım çalışmalarında çok sayıda hurdacı, esnaftan geriye kalan hurda malzemeleri ve yıkım sırasında çıkan demirleri topladı. Bazı Suriyeli mültecilerinde hurda toplamak için gelmesi sırasında yerli hurdacılarla aralarında tartışma çıktı. Yaklaşık 15 hurdacı bugün de gün boyu inşaat demirlerini toplamaya devam etti.

GARAJ ESNAFINDAN BURUK VEDA

Torbalı Belediyesi, boşaltılan dükkanları yıkarak yeni belediye binası yapımının startını verdi. Projenin hayata geçmesi için büyük bir hızla çalışılırken, kamuoyunda belediye binasının yerinin yanlış olduğuyla ilgili tartışmalar sürüyor. Öte yandan kendilerine yer tahsis edilmeyen bir çok esnaf, dükkanlarının yıkılmasıyla işsiz kaldı. Garaj esnafı, eski iş yerlerine buruk bir veda etti. HASAN DEMİR