19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Ağustos 2017, Perşembe 15:49

BELEDİYE ÜCRETLİ YAPTI AMA HALA ÇÖP İÇİNDE

Yoğunluktan dolayı hafta sonları Torbalı Belediyesi tarafından girişler ücretli hale getirilen Suyunbaşı’nda, beklenilen olumlu tablo sergilenmedi.

Yoğunluktan dolayı hafta sonları Torbalı Belediyesi tarafından girişler ücretli hale getirilen Suyunbaşı’nda, beklenilen olumlu tablo sergilenmedi. Girişler ücretli olmasına rağmen vatandaşların içerideki sorunlardan şikayetleri devam ederken bazı sorunlar ise arttı. İçeride kırılmış ve yamulmuş çöp kovaları bu şekilde durmaya devam ederken, göletteki suyun önceki haftalara göre daha da kirlendiği görüldü. Asırlık bir ağaç kovuğunun içine atılan çöpler ise bu kadarına pes dedirtti. Vatandaşlar, ağaç kovuğuna çöp atan duyarsız kişilere de, engel olmayan ve temizlemeyen belediye personeline de tepki gösterdi.

HER YER ÇÖP

Suyunbaşı mesire alanında doğal su kaynağının aktığı gölette pet şişeler, çöp poşetleri ve kırılan masaların parçalarını görmek mümkün. İnsanların rahatlamak için gittiği mesire alanındaki u görüntüler, son derece büyük bir görüntü kirliliği oluşturuyor. Asırlık olduğu tahmin edilen bir ağacın kovuğunda çocuk bezine kadar çok sayıda çöpü görmek mümkün. Azı kırılan ve yamulan çöp kovalarının da değiştirilmek yerine yerinde tutulmaya devam edildiği görülüyor. Vatandaş girişi ücretli hale getiren Torbalı Belediyesi’nin Suyunbaşın’a hizmet konusunda daha aktif olmasını beklediğini ifade etti. Bir çok vatandaş bölgenin paralı olmadan öncede aynı manzara görüntüsünde olduğunu belirterek tepki gösterdiler HASAN DEMİR