25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Mart 2017, Cuma 18:13

BELEDİYE MEYDANA ONU DİKTİ

Torbalı Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı’na dikilen yeni heykelin çalışması tamamlandı. Torbalı Belediyesi, ikiz kız kardeşler heykelini kaldırdığı meydan için Osmanlı tuğrası ve ay yıldız figürlerini içeren metal bir anıt dikti.

Torbalı Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı’na dikilen yeni heykelin çalışması tamamlandı. Torbalı Belediyesi, ikiz kız kardeşler heykelini kaldırdığı meydan için Osmanlı tuğrası ve ay yıldız figürlerini içeren metal bir anıt dikti. Tuğralı ay yıldız, bazı vatandaşlar tarafından beğenilirken bazı vatandaşlarda ise şaşkınlık yarattı. Allah yazısı ve padişahın imzasını temsil eden Osmanlı tuğrasının imza kısmı ile Türk Bayrağı’nda yer alan ay yıldızdan oluşan yeni anıt kafaları karıştırsa da bundan sonra meydanı süsleyecek.

HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Torbalı Atatürk Meydanı’ndaki ikiz kız kardeşler heykeli, geçtiğimiz hafta Torbalı Belediyesi tarafından sökülmüştü. Kamuoyunda kaldırılan ikiz kız kardeşler heykelinin yerine hangi heykelin dikileceği merak ediliyordu. Meraklı bekleyiş son buldu. İlçe merkezindeki meydana tuğralı ay yıldız figürü dikildi. Daha önce sökülen ikiz kız kardeşler heykelinin niçin kaldırıldığı ve niçin değişiklik yapıldığıyla ilgili Torbalı Belediyesi tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kamuoyu, tuğralı ay yıldız için açılış yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. HASAN DEMİR