27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Mart 2017, Cuma 10:52

BELEDİYE MEYDANA NE KOYUYOR?

Torbalı Atatürk Meydanı’ndaki ikiz kız kardeşler heykeli, geçtiğimiz hafta Torbalı Belediyesi tarafından sökülmüştü. Kamuoyunda kaldırılan ikiz kız kardeşler heykelinin yerine hangi heykelin dikileceği merak ediliyordu. Meraklı bekleyiş son buldu.

Torbalı Atatürk Meydanı’ndaki ikiz kız kardeşler heykeli, geçtiğimiz hafta Torbalı Belediyesi tarafından sökülmüştü. Kamuoyunda kaldırılan ikiz kız kardeşler heykelinin yerine hangi heykelin dikileceği merak ediliyordu. Meraklı bekleyiş son buldu. Torbalı Belediyesi yetkilileri tarafından, meydana büyük bir ay yıldız figürü konulacağı açıklandı. Belediye binası önündeki Atatürk Meydanı’na metalden yapılmış büyük bir ay yıldız figürü dikilecek. Türk Bayrağı’nı simgeleyen ay yıldız figürü, uzun metal çubuklar ile yükseltilerek, yüksek bir görünüme sahip olacak.

AKŞAMA TAMAMLANMIŞ OLACAK

Geçtiğimiz hafta önce Atatürk Meydanı’ndaki ikiz kız kardeşler heykeli sökülmüş ardından da kaidesi yıkılmıştı. Dün ise yeni bir kaide yapılarak bugün yeni dikilecek olan ay yıldız figürünün dikim çalışmalarına başlandı. Torbalı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ay yıldız figürü çalışmasının bugün akşam saatlerinde tamamlanması bekleniyor. Türk Bayrağı’nı simgeleyen ay yıldız figürünün akşamları kırmızı renkli ışıkla ışıklandırılacağı açıklandı.Konu ile ilgili yeni gelişmeler gazetemizde olacak. HASAN DEMİR