25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Ekim 2019, Pazartesi 10:23

BELEDİYE KILIÇDAROĞLU'NUN 7 MADDESİ İLE DENETLENECEK

İktidara gelmek için yerel yönetimlerinin önemli olduğunu düşünen CHP, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen belediye başkanlarını ikinci kez kampa alıyor. CHP, 250 belediye başkanını temmuz sonunda Afyonkarahisar’da bir araya getirmişti. Kılıçdaroğlu, başkanlarla ikinci kampı kasım ayında yapacak.
21-22-23 Kasım’da İzmir’de yapılması planlanan kampta, belediye başkanlarının ilk altı aylık performansı masaya yatırılacak. Ayrıca yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığındaki Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi’nin belediyelere yönelik inceleme çalışmalarından çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Toplantıda, CHP’li belediyeler arasındaki kardeş belediye sayısının arttırılması konusu ile yeni yerel yönetimler yasasına ilişkin öneriler de alınacak.

7 MADDELİK TALİMAT
Ayrıca belediye başkanları kampında, Kılıçdaroğlu’nun daha önce belediye başkanlarından ilke edinmelerini istediği ‘atamalarda liyakat, yoksullara pozitif ayrımcılık, kimseyi ötekileştirmeme, adaletli yönetim’ gibi yedi maddelik talimata uyulup uyulmadığı da denetlenecek.

Kemal Kılıçdaroğlu, "halkçı belediyecilik" anlayışı olarak tanımladığı bu yönetim sisteminde uyulmasını istediği 7 kuralı şu şekilde;

"1- Yönettiğimiz belde insanlarını inançları, kimlikleri ya da yaşam tarzları itibarıyla ayırmayacaksınız. Belde halkının tamamını kucaklayacaksınız.

2- Belediye başkanlığı hizmetini belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil halk için yapacaksınız. Bunu söyledim diye havuz medyası üzülecek, 'Biz mahvolduk, bize özel hizmet gelmeyecek.' diye. Onlar üzülecek ama halk sevinecektir. Halktan yana tavır alacağız.

3- Yönettiğiniz beldede fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız, yatırımlarda buralara öncelik vereceksiniz. Özellikle engelli, dezavantajlı gruplarla kadınların lehine karar alacaksınız. Böylece toplumun kendisini, dışlanmış kesimini kucaklayacaksınız. Onlara sevgi, sempati ve hizmet götüreceksiniz.

4- Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyacak; ailenin ya da kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceksiniz. Halkçılığın en temel ilkelerinden birisi olan 'sağ elin verdiğini sol el asla görmeyecek' kuralına uyacaksınız.

5- Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Bu aynı zamanda israfla mücadele demektir. Kul hakkı yememek, halkçı belediyeciliğin temel kurallarından birisidir.

6-Belediyede yönetici atamalarında kesinlikle liyakat sistemine uyacaksınız. Halkçılığın bir diğer temel ilkesi de işi ehline vermek olduğunu hiçbir belediye başkanımız unutmayacak. Partizanlık değil, işi ehline vereceksiniz.

7- Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz. Boşuna mı biz adalet yürüyüşü yaptık. Bütün belediye başkanlarımız belediyeyi adaletle yönetecekler."