20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

31 Ocak 2017, Salı 12:51

BELEDİYE BOŞALT DEDİ AMA ESNAF ÇARESİZ

Torbalı Belediyesi garaj esnafından 1 Şubat tarihine kadar dükkânlarını boşaltmalarını istemişti. Torbalı Belediyesi tarafından verilen süre yarın doluyor.

Yeni hizmet binasını mevcut ilçe garajının olduğu yere yapmak isteyen Torbalı Belediyesi, garaj esnafından 1 Şubat tarihine kadar dükkânlarını boşaltmalarını istemişti. Torbalı Belediyesi tarafından verilen süre yarın doluyor. Torbalı Belediyesi’nin kararına göre ilçe garajındaki dükkanların bu gün mesai bitiminde boşaltılmış olması gerekiyor. Ancak şimdiye kadar dükkanını boşaltmak bir yana, kendine yer arayan dükkanından ayrılmayı planlayan bir esnaf dahi olmadı. Dükkanlarında satış yapmaya devam eden garaj esnafı yarın da aynı şekilde devam edecek. Torbalı Belediyesi’nin esnafa ek süre verip vermeyeceği ise yarın belli olacak.

ESNAF MAĞDUR

Mülkiyeti Torbalı Belediyesi’ne ait olan ilçe garajındaki dükkanların hiç birinin kira sözleşmesi bulunmuyor. Bu nedenle Torbalı Belediyesi, istediği an kiracıları çıkarma hakkına sahip. Yazılı tebligatla dükkanları kısa süre içerisinde boşaltmaları istenen esnafın ise gidecek yeri bulunmuyor. Esnaf, ilçe merkezinde boş dükkan olmaması, fırsatçılık yapan dükkan sahiplerinin astronomik kiralar istemesi ve taşınmaları halinde müşterilerini kaybetmeleri gibi sorunlarla boğuşuyor. Bu nedenle taşınacak adres bulamayan esnaf, Torbalı Belediyesi’nin kararından vazgeçmesini bekliyor