25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Mart 2017, Salı 13:50

BELEDİYE AĞAÇLARI SÖKTÜ HALK ÇİÇEKLERİ TOPLADI

Ertuğrul Mahallesi Mithat Paşa Caddesi üzerindeki orta refüjde dikili olan palmiye ağaçları, Torbalı Belediyesi ekipleri tarafından söküldü. Palmiye ağaçlarının başka bir yere nakledilmek üzere sökülmesinin ardından refüjde dikili olan çiçekler ise vatandaşlar tarafından toplandı.

Ertuğrul Mahallesi Mithat Paşa Caddesi üzerindeki orta refüjde dikili olan palmiye ağaçları, Torbalı Belediyesi ekipleri tarafından söküldü. Palmiye ağaçlarının başka bir yere nakledilmek üzere sökülmesinin ardından refüjde dikili olan çiçekler ise vatandaşlar tarafından toplandı. Caddedeki iki şeridi bir birinden ayıran orta refüjün yıkılacağı ve bu nedenle ağaçların söküldüğü öğrenildi. Refüjün yıkılacağını duyan vatandaşlar, dikili çiçekleri toplamak için Mithatpaşa Caddesi’ne koştu. Vatandaşlar, çiçekleri telef olmaktan kurtararak kendi evlerinde saksılara dikmek için topladıklarını söylediler.

YOL GENİŞLESİN DİYE YIKACAKLAR

Torbalı Belediyesi’nin Mithatpaşa Caddesi’ndeki palmiye ağaçlarını, orta refüjü yıkmak için söktüğü öğrenildi. Orta refüjü yıkma gerekçesi olarak ise caddenin dar olduğu ve genişletmek için yıkıldığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl Tepeköy Mahallesi’ndeki refüj, trafiği rahatlatmak için sökülmüş ancak ortaya son derece çirkin bir görüntü çıkmıştı. Aynı uygulamanın Mithatpaşa Caddesi’nde de gerçekleşeceğini duyan vatandaşlar, memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Uygulamanın trafiği rahatlatmak için uygun bir yöntem olmadığı görüşünü savunan vatandaşlar, ortaya çıkacak olan çirkin görüntüden endişeliler. HASAN DEMİR

ESKİ HALİ

AĞAÇLAR SÖKÜLDÜKTEN SONRAKİ HALİ